Суркіс назвав приклади суддівських помилок / фото: ФК Динамо

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розкритикував роботу суддівського корпусу по відношенню до столичної команди в матчах української Прем'єр-ліги та Кубка України.

Читайте такожУкраїнська Прем'єр-ліга: результати 23-го туру, таблиця

Суркіс дав коментар в ефірі програми "Профутбол".

"Коли команда грає в меншості з "Олександрією" в Кубку України, однаково думаємо, що виграємо. Завжди так думаємо, але не завжди так буває. Якщо наш м'яч скасували через пасивний офсайд Вербича, то такі голи не скасовують. Якщо у поза грою був Русин, то треба креслити лінію. Мені складно говорити. В такому моменті суддя міг провітритися і пробігти ще метрів п'ять, щоб подивитися - було поза грою чи не було.

Але ж є й інші моменти. Коли фолить Кадірі. За порушення питань немає, але арбітр гру не зупиняє, атака продовжується. Нашим гравцям, навпаки, він свистить і зупиняє гру. Є моменти, які не видно неозброєним оком уболівальникам, але ті, хто у футболі, хто розуміє його, все бачать і відчувають. Я теж відчуваю і розумію, що роблять і творять судді на сьогоднішній день.

Вони думають, що їм так просто буде знищити "Динамо"? Не буде. Сьогодні я мовчу, а завтра буду говорити про це голосно, бо так судити не можна. Грають дві команди: дай грати у футбол, суди однаково в одну та іншу сторони. Я ж ні слова не кажу за червону Кадірі. Не кажу, що в Дніпрі неправильно видалили, коли ми 1:3 програли. Не кажу про картки, які Монзуль дала у двох матчах, хоча в Європі їх в принципі не дають", - зазначив керівник клубу.

Суркіс підкреслив, що не буде мовчати, якщо продовжить помічати несправедливість у діях арбітрів:

"Вони там зверху сидять і диктують. Добре, ми подивимося, як буде продовжуватися далі, як будуть розвиватися події, особливо в суддівському корпусі. Я мовчати не буду. Я витрачаю свої гроші, нерви та здоров'я, але не дам, щоб знищували команду. Те, що було в матчі з "Олександрією", я можу назвати одним словом - свавілля".

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Динамо" зіграло внічию з "Десною" і втратило друге місце в УПЛ.