Футболісти замінили рукостискання ліктями / REUTERS

У суботу, 16 травня, відбулися перші матчі чемпіонату Німеччини з футболу після паузи, яка почалася в березні через пандемію коронавірусу.

Читайте такожКлуб українця оголошений чемпіоном: у Бельгії достроково завершили футбольний сезон

Головною подією дня стало Рурське дербі, в якому дортмундська "Борусія" приймала "Шальке" і святкувала перемогу з рахунком 4:0.

Відео дня

Гра проходила без уболівальників, а в маски на стадіоні наділи навіть запасні футболісти. Вже в першому таймі ворота гостей вразили Ерлінг Холанд і Рафаел Геррейро. Відразу після перерви відзначився Торган Азар. Крапку на 63-й хвилині поставив Геррейро, який оформив дубль.

"Боруссія" після 26 турів набрала 54 очки та займає друге місце в турнірній таблиці Бундесліги, відстаючи від "Баварії" на один пункт. У мюнхенців є гра в запасі.

"Боруссія" Д - "Шальке" - 4:0

Голи: Холанд, 28, Геррейро, 45, 63, Азар, 48

"Боруссія" Д: Бюрки, Піщек, Хуммельс, Аканжи, Хакімі, Дауд (Гетце, 87), Ділейні (Балерді, 68), Геррейро (Шмельцер, 87), Азар, Холанд, Брандт

"Шальке": Шуберт, Кенні (Беккер, 87), Тодібо (Матондо, 46), Настасіч, Каліджурі (Міранда, 76), Сане, Маккенні, Ощіпка, Аріта, Раман (Бургшталлер, 46), Сердар (Шепф, 74)

Попередження: Ділейні, Піщек - Сане, Матондо

REUTERS
REUTERS

УНІАН раніше повідомляв про те, що німецький клуб заповнив стадіон картонними "вболівальниками" перед відновленням сезону.