Віталій Буяльський та Сергій Сидорчук / фото Динамо Київ

Сьогодні, 15 вересня, київське "Динамо" проведе свій перший матч у кваліфікації Ліги чемпіонів 2020-2021. Команда Мірчі Луческу у рамках третього раунду відбору на "Олімпійському" прийматиме нідерландський АЗ.

Дивіться на УНІАН онлайн відео трансляцію матчу Динамо - АЗ.

Динамо - АЗ: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок зустрічі - о 20.00.

Доля путівки в наступний етап кваліфікації вирішиться в одному матчі. Команди зіграють без глядачів.

Динамо - АЗ: прогноз букмекерів

"Динамо" Київ

У новому сезоні "Динамо" провело три гри. У рамках чемпіонату України кияни спершу розгромили "Олімпік" (4:1), а 11 вересня не змогли забити "Десні" (0:0). Крім того, "Динамо" вдалося виграти Суперкубок України. У матчі за трофей кияни обіграли "Шахтар" з рахунком 3:1.

Тепер "Динамо" проведе свій перший матч у єврокубках під керівництвом Мірчі Луческу, який прийняв команду влітку.

Читайте такожБез Гармаша: стала відома заявка Динамо на кваліфікацію Ліги чемпіонів

У разі виходу до наступного етапу динамівці зустрінуться з переможцем пари "Гент" (Бельгія) - "Рапід" (Австрія). Якщо ж "Динамо" поступиться АЗ, то потрапить до групового етапу Ліги Європи.

Перед стартом в ЛЧ "Динамо" зіткнулося з серйозними кадровими проблемами. Травмовані захисники Денис Попов, Микита Бурда, Олександр Тимчик, поки не готовий повернутися на поле Артем Шабанов. Крім того, перед матчем у загальній групі не тренувався Віктор Циганков.

"АЗ Алкмаар"

У попередньому чемпіонаті Нідерландів АЗ боровся за чемпіонство з "Аяксом", проте через коронавірус турнір був завершений достроково. Чемпіон через рівність очок оголошений не був, проте команда Арне Слота залишилася на другому місці, яке дає путівку в кваліфікацію ЛЧ.

Нідерландський клуб стартував у відборі ЛЧ з другого раунду. 26 серпня АЗ на своєму полі з рахунком 3:1 обіграв чеську "Вікторію".

Потім до гри проти "Динамо" нідерландський клуб готувався через контрольні матчі, а також попросив перенести поєдинок 1-го туру чемпіонату Нідерландів, який мав відбутися за три дні до гри з "Динамо". За словами Слота, перенесення гри підвищило шанси його команди пройти "Динамо".

Нагадаємо, що минулого сезону АЗ у кваліфікації Ліги Європи зустрічався з українським "Маріуполем" і пройшов далі (0:0, 4:0).

Історія протистоянь

"Динамо" і АЗ вже зустрічалися на євроарені. У 2010 році на груповому етапі Ліги Європи кияни двічі перемогли - 2:1 в гостях і 2:0 вдома.

У кваліфікації Ліги чемпіонів "Динамо" раніше двічі зустрічалося з представниками Нідерландів - в 2012 році пройшло "Фейєноорд" (2:1 і 1:0), а в 2018-му поступилося Аяксу (1:3 і 0:0).

Слова перед матчем

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"Більшість своїх контрольних ігор АЗ провів вдома, тому виїзд проти "Динамо" буде для них складним, так як ми дуже мотивовані і хочемо перемогти. Ми добре знаємо весь склад АЗ, переглядали і вивчали їх. У АЗ багато талановитої молоді, вихованців клубу, які давно грають разом. У той же час розглядаємо їх слабкі сторони, які повинні використовувати в грі"

Головний тренер АЗ Арне Слот:

"Важко назвати фаворита в нашій парі. Матч триває 90 хвилин, за цей час ситуація на полі може змінитися, на результат може вплинути багато обставин. Все-таки шанси рівні - 50 на 50. Ми знаємо, що "Динамо" дуже сильно діє на контратаках. Тому ми повинні знайти певний баланс".

Орієнтовні склади

"Динамо": Бущан, Караваєв, Кендзера, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Шапаренко, Родрігес, де Пена, Супряга

АЗ: Бізот, Свенссон, Коолмейнерс, Влаар, Вейндал, Класе, Віт, Мідтше, Боаду Стентс, Ідріссі

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів з Ізраїлю на чолі з Орелем Грінфельдом, який раніше вже працював на матчах українських команд.