Динамо може завоювати 12-й Кубок, Ворскла - другий / фото ФК Динамо Київ

8 липня у фіналі Кубка України зустрінуться київське "Динамо" та полтавська "Ворскла". Поєдинок пройде в Харкові на ОСК "Металіст".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Динамо - Ворскла.

Початок зустрічі - о 21.30.

Відео дня

Динамо - Ворскла: де дивитися матч по ТБ

"Динамо"

Команда Олексія Михайличенка знаходиться в складному психологічному стані. Кияни зазнали двох поспіль поразок в Українській Прем'єр-лізі - причому обидва рази з рахунком 2:3. Спочатку на останніх хвилинах була втрачена нічия проти "Десни", а потім динамівці поступилися "Шахтарю", у якого фактично не було мотивації.

У підсумку "Динамо" займає лише третє місце в чемпіонаті та веде боротьбу з "Десною" і "Зорею" за срібло і путівку в Лігу чемпіонів.

Що стосується кадрової ситуації, то через дискваліфікацію не зіграє Йосип Піваріч. Відновилися після травм Віталій Миколенко, Денис Попов, Віктор Циганков і Микита Бурда - всі вони потрапили до заявки, але їх кондиції викликають питання.

На шляху до фіналу "Динамо" обіграло "Шахтар" (2:1), "Олександрію" (1:0) та "Минай" (2:0). Перемога на турнірі є єдиним шансом для команди скрасити в цілому не найвдаліший сезон.

Столичний клуб є 11-кратним чемпіоном турніру.

Динамо - Ворскла: прогноз букмекерів

"Ворскла"

Полтавський клуб вже може вважати нинішній результат великим успіхом. Нинішня "Ворскла" далека від своєї найкращої версії, команда навіть ризикувала вилетіти з Прем'єр-ліги, але зараз підопічні Юрія Максимова випереджають небезпечну зону на чотири очки та можуть повністю зосередитися на фіналі.

В минулому турі УПЛ "Ворскла" зіграла внічию зі "Львовом" (2:2), але при цьому матч пропустили матч на тільки основні футболісти, але і головний тренер. Таким чином вдалося відпочити перед битвою з "Динамо".

На турнірній дистанції Кубка полтавці здолали "Колос" (1:0), після чого розібралися з "Десною" (1:0), а найяскравішим стало півфінальне протистояння з "Маріуполем". 16-річний кіпер Павло Ісенко в серії пенальті відбив три удари азовців та вивів "Ворсклу" у фінал. Хлопця спеціально готували до серії, а за рахунку 1:1 він вийшов на поле і став героєм поєдинку.

"Ворскла" одного разу вигравала Кубок України - у 2009-му році команда шокувала у фіналі "Шахтар" (1:0).

Історія протистоянь

Команди вже зустрічалися в Кубку України - було це в сезоні-2002/03 на стадії 1/4 фіналу. Тоді у двох матчах перемогу здобули динамівці - 1:0 і 4:0.

Останнім часом "Динамо" також не має проблем проти майбутнього суперника. Серія перемог киян на офіційному рівні становить вже сім поєдинків і ще один - товариський. Минулий матч команди провели в рамках УПЛ 22 лютого - кияни перемогли з рахунком 2:1 завдяки голам Буяльського та Вербича.

Орієнтовні склади

"Динамо": Бойко, Миколенко, Попов, Шабанов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв, Вербич, Буяльський, Цітаішвілі, Русин

"Ворскла": Різник, Сапай, Альюн, Чеснаков, Пердута, Кане, Пуцлін, Скляр, Ребенок, Кулач, Степанюк

Слова перед матчем

Юрій Максимов, головний тренер "Ворскли":

"Волію дивитися на речі реально. Той факт, що ми пробилися у фінал і потрапили на це свято вже говорить про те, що команда стрибнула вище голови. Ще вчора ми йшли на останньому місці в чемпіонаті та мріяли втриматися у Прем'єр-лізі, а тепер можемо реально замахнутися на єврокубки. Це саме по собі велике досягнення, а що буде далі - покаже час".

Іван Яремчук, колишній футболіст "Динамо":

"Думаю, в майбутній зустрічі багато чого буде залежати від реалізації гольових моментів, які будуть з'являтися в грі. Зараз склад "Динамо" не такий вже сильний, тому оцінюю шанси команд на перемогу як 50% на 50%. Молоді хлопці будуть битися до кінця. "Динамо" втратило чемпіонство, тому постарається виграти хоча б один трофей - Кубок. "Ворскла" так же свій шанс постарається не упустити".

Арбітр

Працювати на матчі буде жіноча бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль. Головним по VAR призначено Віталія Романова.