Мірча Луческу та Сергій Ребров / фото УНІАН

28 жовтня київське "Динамо" на виїзді зустрінеться з угорським "Ференцварошем" у 2-му турі групового етапу Ліги чемпіонів. Поєдинок пройде в Будапешті на стадіоні "Гроупама Арена".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Ференцварош - Динамо.

Ференцварош - Динамо: де дивитися матч

Відео дня

Матч розпочнеться о 22.00.

Головною особливістю поєдинку стане тренерська дуель Мірчі Луческу та Сергія Реброва. Ще недавно важко було уявити, що легенда "Динамо" Ребров буде протистояти київському клубу на чолі з Луческу - символом цілої епохи "Шахтаря".

Ференцварош - Динамо: прогноз букмекерів

Луческу і Ребров зустрічалися між собою на рівні тренерів вісім разів. Чотири поєдинки закінчувалися на користь українського фахівця біля керма "Динамо", ще три - на користь "Шахтаря" Луческу, а один матч завершився внічию.

"Ференцварош"

Ребров є найуспішнішим тренером Угорщини за останні роки. Два чемпіонські титули та перший за 25 років вихід у груповий етап Ліги чемпіонів - про таке фанати "Ференцвароша" раніше могли тільки мріяти.

З цієї причини поразку в першому турі групи від "Барселони" на "Камп Ноу" з рахунком 1:5 навряд чи варто вважати трагедією. Навіть факт взяття воріт каталонців - велика подія для клубу. До слова, забив цей м'яч українець Ігор Харатін. Він і ще один гравець збірної України Олександр Зубков - лідери нинішньої команди, які будуть готові вийти на поле в грі з "Динамо".

У чемпіонаті Угорщини "зелені орли" лідирують, випереджаючи "МОЛ Віді" на одне очко. В останніх п'яти турах команда перемогла. У минулому поєдинку 24 жовтня був обіграний "Уйпешт" - 2:0.

"Ференцварош" одного разу зустрічався з "Динамо" ще за часів СРСР. Це був фінал Кубка володарів кубків, в якому кияни перемогли з рахунком 3:0.

"Динамо"

Динамівці розпочали груповий раунд турніру з очікуваної поразки від "Ювентуса" у Києві з рахунком 0:2. Українська команда намагалася діяти організовано в захисті, але клас туринців допоміг їм перемогти, а дубль на свій рахунок записав Альваро Мората.

В іншому у "Динамо" все було в повному порядку. Поразка від "Юве" стала першою при тренерському штабі Мірчі Луческу. У чемпіонаті України кияни лідирують і випереджають "Ворсклу" на два очки, а "Шахтар" - на чотири.

У минулому турі УПЛ підопічні Мірчі Луческу здобули перемогу над "Олександрією" з рахунком 1:0 - єдиний гол вже на першій хвилині забив Денис Попов.

На жаль, удар по колективу перед вильотом до Угорщини завдав коронавірус. Позитивні тести здали ключові гравці "Динамо" - воротар Георгій Бущан і захисник Віталій Миколенко. Обидва останнім часом набрали хорошу форму, але проявити себе в Будапешті їм не судилося. Також в лазареті знаходяться захисники Олександр Тимчик і Володимир Костевич.

Орієнтовні склади

"Ференцварош": Богдан, Дібус, Болі, Двалі, Гейстер, Харатін, Мак, Зубков, Нгуєн, Ловренчич, Сомаліа.  

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена, Супряга

Слова перед матчем

Головний тренер "Ференцвароша" Сергій Ребров:

"Я дуже поважаю Мірчу Луческу, це тренер топ-рівня, легенда в Румунії. Думаю, всі помітили зміни, які Луческу привніс у "Динамо". Я бачу більше дисциплінованості, більше розуміння гри. Звичайно ж, на нас чекає складний матч. Але я готую команду не до зустрічі персонально з Луческу, а до зустрічі з київським "Динамо". Ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій на полі, адже, як я вже сказав, це дуже мудрий тренер".

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"Завжди прикро втрачати ключових футболістів перед важливими матчами. Але зате отримають можливість проявити себе в Лізі чемпіонів інші. "Ференцварош" справляє дуже гарне враження. Я не хочу виділяти когось персонально, зазначу лише, що підвищився загальний рівень команди та клубу. У розвиток було вкладено багато грошей, прийшли якісні футболісти. Зараз команда здатна піднести будь-який сюрприз".

Арбітр

На гру призначено бригаду арбітрів на чолі зі словаком Іваном Кружляком, який добре знайомий київському клубу.