Шахтар втретє зіграє в півфіналі ЛЄ / фото REUTERS

Сьогодні, 17 серпня, на "Еспріт Арені" в Дюссельдорфі пройде матч 1/2 фіналу Ліги Європи, в якому донецький "Шахтар" зіграє з італійським "Інтером".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Інтер - Шахтар.

Інтер - Шахтар: де дивитися матч по ТБ

Стартовий свисток пролунає о 22.00.

Доля путівки до фінального матчу Ліги Європи вирішиться за підсумками однієї зустрічі - в такому форматі проходить весь "Фінал восьми". У вирішальному матчі переможець протистояння "Інтера" і "Шахтаря" зустрінеться з "Севільєю".

Інтер - Шахтар: прогноз букмекерів

"Інтер"

"Інтер" закінчує свій перший сезон під керівництвом Антоніо Конте. І Ліга Європи залишилася єдиним шансом "нерадзуррі" завершити сезон з трофеєм.

У чемпіонаті Італії команда фінішувала на другому місці, у підсумку відставши від "Ювентуса" на 1 очко. А в Кубку Італії "Інтер" не зумів пробитися у фінал, програвши на стадії 1/2 фіналу "Наполі".

Свій шлях у єврокубках в сезоні 2019-2020 "Інтер" починав з Ліги чемпіонів, однак посів третє місце в одній групі з "Барселоною" і дортмундською "Боруссією", випередивши лише "Славію".

Після цього італійський клуб опинився в плей-офф Ліги Європи, де по черзі пройшов "Лудогорець" (2:0, 2:1), "Хетафе" (2:0) і "Байєр" (2:1).

У фінал Ліги Європи / Кубка УЄФА "Інтер" може вийти в п'ятий раз в історії.

Читайте такожІнтер - Шахтар: зірковий екс-футболіст зробив прогноз на підсумковій рахунок

"Шахтар"

"Шахтар", який також проводить перший сезон з новим тренером, вже виграв один трофей - чергові золоті медалі чемпіонату України. "Гірники" надупевнено випередили свого головного конкурента "Динамо" - на підсумкові 23 очка.

Як і "Інтер", свій шлях у єврокубках "Шахтар" почав з Ліги чемпіонів. На груповому етапі ЛЧ донецький клуб зайняв третє місце в одній групі з "Манчестер Сіті", "Аталантою" і загребським "Динамо".

У плей-офф Ліги Європи "Шахтар" залишив за бортом турніру "Бенфіку" (2:1, 3:3), "Вольфсбург" (2:1, 3:0) і "Базель" (4:1).

У фінал Ліги Європи / Кубка УЄФА "Шахтар" може вийти вдруге в своїй історії.

Історія протистоянь

"Шахтар" раніше один раз перетинався з "Інтером" - в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів сезону 2005-2006. Тоді "гірники" поступилися в першому матчі з рахунком 0:2, а гра у відповідь завершилася внічию - 1:1.

Слова перед матчем

Головний тренер "Інтера" Антоніо Конте:

"Ми повинні поважати "Шахтар". Ми граємо з командою, яка добре зарекомендувала себе за останні кілька років, і підготувалися належним чином. "Шахтар" - найсильніша команда з усіх, з ким нам доводилося грати в цій Лізі Європи. Але ми маємо намір показати , що і ми теж не випадково дійшли до півфіналу, і хочемо пробитися в фінал".

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Ми прекрасно розуміємо, що це просто ще одна гра. Звичайно, підходимо до неї серйозно, як і завжди, як і до будь-якої іншої. І з величезним бажанням пройти у фінал. Знаємо, що на нас чекає поєдинок з дуже сильною командою. У Конте цікава динаміка, складна і в атаці, і в обороні, і в переходах між фазами, і в тактичних схемах. Ми до цього підготовлені".

Орієнтовні склади

"Інтер": Ханданович Годін, де Врей, Бастоні, Д'Амброзіо, Барелла, Брозовіч, Гальярдіні, Янг, Мартінес, Лукаку

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Марлос, Тайсон, Жуніор Мораєс

Травми

У "Шахтаря" травмований основний лівий захисник Ісмаїлі. У "Інтера" через травми не зіграють Алексіс Санчес і Матіас Весіно.

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з досвідченим польським рефері Шимоном Марчіняком.