Робін ван Персі / фото REUTERS

Колишній нападаючий збірної Нідерландів, "Арсеналу" і "Манчестер Юнайтед" Робін ван Персі поділився своїм прогнозом на півфінальний матч Ліги Європи між "Інтером" і "Шахтарем".

Читайте такожІнтер - Шахтар: прогноз букмекерів на півфінал Ліги Європи

Слова ван Персі наводить офіційний сайт УЄФА.

Відео дня

Нідерландець оцінив високий рівень "Шахтаря":

"Шахтар" блискуче переходить з оборони в атаку і навпаки. У них технічні футболісти, на кшталт Тайсона і Жуніора Мораеса. Грав проти "Шахтаря" за "Арсенал" і "МЮ", потім зустрічався з ним в раунді плей-офф Ліги чемпіонів, коли виступав за "Фенербахче". Команда з характером. "Шахтар" сильний навіть тоді, коли його не підтримують вболівальники. Український клуб показує футбол дуже пристойної якості".

Що стосується "Інтера", то, на думку ван Персі, з приходом Антоніо Конте він став дуже "потужним":

"У" Інтера "завжди були хороші футболісти, але зараз вони виглядають справжньою командою".

Ван Персі спробував вгадати підсумковий рахунок матчу. Він висловив думку, що гра завершиться з рахунком 2:1 на користь "Інтера".

"Інтер" явно на ходу - хороший тренер, хороші гравці, перемога за перемогою... "Шахтар" теж сильний. Мені важко сказати, але списувати "Шахтар" з рахунків я б не став. Непростий матч для прогнозу, але я все-таки поставлю на "Інтер", - підкреслив екс-футболіст.

Інтер - Шахтар: перед матчем

  • Півфінал Ліги Європи між "Інтером" і "Шахтарем" пройде в форматі одного матчу 17 серпня.
  • У 1/4 фіналу "Шахтар" розгромив "Базель" з рахунком 4:1, а "Інтер" пройшов "Байєр" (2:1). До цього в плей-офф "гірники" вибили "Бенфіку" і "Вольфсбург", а італійський клуб - "Лудогорець" і "Хетафе".
  • У півфіналі Ліги Європи / Кубка УЄФА "Шахтар" зіграє в третій раз в історії і може вийти в свій другий фінал. "Інтер" може вийти в фінал турніру в п'ятий раз.
  • У іншому півфіналі турніру зустрінуться "Севілья" і "Манчестер Юнайтед".
  • Колишній головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу впевнений, що команда здатна виграти Лігу Європи в цьому році.
  • Уже відомо, що судити матч "Інтер" - "Шахтар" буде досвідчений польський рефері.