Мірча Луческу / фото УНІАН

Румунський фахівець Мірча Луческу офіційно представлений у якості головного тренера київського "Динамо".

Презентація тренера пройшла 20 липня в режимі онлайн.

"Для київського "Динамо" сьогодні знаменний день. Ми представляємо нового головного тренера. Мірча Луческу довгі роки показував, що він справжній професіонал, який працює на результат, людина, яка прагне тільки до перемог. Сподіваюся, у Мірчі все вийде, і київське "Динамо" вийде на новий якісний рівень", - сказав президент "Динамо" Ігор Суркіс.

Відео дня

"На жаль, було багато пересудів. Багато людей не приймають це. У нас, на жаль, люди ще не звикли до цивілізованого ставлення. Але той же Моуріньо працював і в "Бенфіці", і в "Порту", Антич працював в "Барселоні", "Реалі" та "Атлетіко". Потрібно по-європейськи дивитися на ці речі", - додав президент "Динамо".

"Таку фігуру не так просто запросити в Україну. Слава Богу, що він був у творчій відпустці. До нас прийшов титулований тренер. Де він працював раніше - це вже історія", - також зазначив Суркіс.

Президент "Динамо" заявив, що Луческу ніколи не говорив погано на адресу київського клубу:

"Луческу на "Динамо", на вболівальників ніколи не сказав поганого слова. Він говорив на адресу федерації".

Він підкреслив, що не ставив тренеру конкретних завдань:

Читайте такожПерша прес-конференція Луческу в Динамо: повне відео

"Завдання ставити не потрібно. Мірча прекрасно розуміє, що потрібно відродити колишню славу "Динамо". Ми завжди ставили завдання вигравати перші місця і кубки. Але виходило не завжди. Ставити завдання такому тренеру немає сенсу. У Мірчі в крові одне - перемагати в кожному матчі".

Суркіс також відзначив, що фінансове питання для Луческу не був пріоритетним:

"Луческу прийшов через професійні якості. Питання грошового утримання було на останньому місці. У нього є бонусна система за потрапляння в Лігу чемпіонів. Це головний критерій, який я озвучив. Фінансові питання контракту ми вирішили рівно за 10 хвилин".

"Дуже радий повернутися в Україну, я скучив за вами і сподіваюся, що ви теж за мною, - сказав Луческу, - Не кожен зробить такий крок, як я, в 75 років. Не міг відмовити президенту "Динамо" Київ. Відчуваю себе добре, відчуваю, що у мене є необхідний запал, щоб вести тренування, впевнений, що буду тренувати довгий час".

Румунський тренер також висловив надію, що вболівальники змінять свою думку про його прихід:

"Сподіваюся, що вболівальники з часом стануть на наш бік. Вони повинні оцінити мою сміливість - що я зробив цей крок і прийшов в "Динамо".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що "Шахтар" привітав Луческу на день народження.