Колос не впорався з Рієкою / фото twitter.com/nkrijeka

Український "Колос" у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи на виїзді грав з хорватською "Рієкою". 

Клуб з Ковалівки зазнав поразки в овертаймі і покинув єврокубки.

Перший тайм пройшов під диктовку "Рієки", проте найнебезпечнішим моментом відзначився "Колос". Перед перервою Євген Новак в дотик замикав пас Володимира Лисенка, але м'яч пройшов над поперечиною.

Відео дня

Читайте такожДесна у меншості поступилася Вольфсбургу і покинула Лігу Європи (фото)

Після перерви господарі продовжили володіти ініціативою, а "Колос" шукав шанси в контргрі. На 90-й хвилині український клуб міг забивати переможний м'яч, проте Євген Селезньов після прострілу з лівого флангу, перебуваючи прямо перед воротами, не зумів приборкати м'яч на слизькому від дощу газоні і пробив вище.

В овертаймі команди продовжили грати під проливним дощем і на газоні, який перестав з ним справлятися. М'яч застрявав у калюжах і на деяких ділянках не котився по газону, проте рефері вважав, що матч можна продовжувати.

На 102-й хвилині "Колос" пропустив - кутовий біля воріт українського клубу завершився ударом з меж воротарського від Жоау Есковала, після якого м'яч влетів у ворота від поперечини.

На 115-й хвилині український клуб пропустив ще раз - Євген Волинець упустив м'яч з рук, чим і скористалися суперники заштовхавши сферу у порожні ворота.

"Рієка" - "Колос" - 2:0

Голи: Есковал, 102, Андріяшевич, 115

"Рієка": Невістич, Цапан, Велкоскі (Есковал, 91), Смолчич, Гнізда-Черин (Лепініца, 99), Павічич (Куленович, 71), Томечак (Распопович, 90+1), Штефул, Мурич, Лончар, Адріяшевич

"Колос": Волинець, Кравченко, Гавриш, Петров (Оріховський. 109), Новак, Ємець, Задоя, Богданов, Смирний (Костишин, 84), Антюх (Морозко, 90+4), Лисенко (Селезньов, 71)

Попередження: Распопович, Смолчич, Лепіница - Кравченко, Задоя, Богданов

"Колос": дебют у єврокубках

  • "Колос", який ще два сезони тому грав у Першій лізі України, дебютував на євроарені. Команда з Ковалівки пробилася в єврокубки, вигравши плей-офф УПЛ за Лігу Європи.
  • "Колос" став двадцятим українським клубом, який зіграв у єврокубках.
  • Раніше у своєму першому матчі на євроарені в рамках другого раунду кваліфікації ЛЄ "Колос" на виїзді обіграв грецький "Аріс".

  • У Лізі Європи після вильоту "Колоса" і "Десни" Україну представлятиме "Зоря".