Уле-Гуннар Сульшер вперше вивів МЮ у фінал / фото REUTERS

У Римі пройшов матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги Європи між "Ромою" та "Манчестер Юнайтед". Він завершився перемогою римлян, проте у фінал вийшли манкуніанці.

На старті матчу у "Роми" було пару моментів, які господарі не реалізували, але і у "МЮ" слідом Едінсон Кавані пробив у поперечину, а потім не реалізував вихід один на один. Але потім уругваєць все ж забив, відзначившись після передачі Фреда. А Давид де Хеа так і не дозволив римлянам відзначитися в першому таймі.

Читайте такожВісім голів на двох: Манчестер Юнайтед розбив Рому в півфіналі Ліги Європи (відео)

Зробити це "Ромі" вдалося після перерви - причому за п'ять хвилин Едін Джеко і Бріан Крістанте вивели римлян вперед. У середині тайму Кавані оформив дубль, але "Рома" все ж вирвала перемогу - Нікола Залєвскі забив у своєму дебютному матчі за римлян в єврокубках рикошетом від Алекса Теллеса.

"Рома" - "Манчестер Юнайтед" - 3:2 (перший матч - 2:6)

Голи: Джеко, 57, Крістанте, 60, Залевскі, 83 - Кавані, 39, 68

"Рома": Міранте, Карсдорп, Смоллінг (Дарбо, 30), Ібаньєс, Бруно Перес (Сантон, 69), Крістанте, Манчіні, Педро (Залевскі, 77), Пеллегріні, Мхітарян, Джеко (Майораль, 77)

"Манчестер Юнайтед": Де Хеа, Ван-Біссака (Вільямс, 46), Байї, Магуайр, Шоу (Теллес, 46), ван де Беек, Фред, Грінвуд, Фернандеш (Мата, 84), Погба (Матіч, 64), Кавані (Рашфорд, 73)

Попередження: Карсдорп, Крістанте - Ван-Біссака, Фред, Кавані, Вільямс

Відеоогляд матчу опублікував YouTube-канал Volia Sport.

"Рома" - "Манчестер Юнайтед": підсумки матчу

  • "МЮ" вдруге в історії вийшов у фінал Ліги Європи. У 2017 році команді вдалося виграти трофей.
  • Для "МЮ" це восьмий вихід у фінал у двох головних єврокубках. Серед англійських клубів більше тільки у "Ліверпуля" (14).
  • Найкращим гравцем матчу за версією WhoScored став Давид де Хеа (оцінка - 8,3).
  • Едінсон Кавані забив 15 голів у своїх останніх 15 матчах у Лізі Європи.
  • "МЮ" вперше вийшов у фінал під керівництвом Уле-Гуннара Сульшера. Раніше у норвежця було чотири півфінали у різних турнірах.
  • У фіналі, який відбудеться в Польщі 26 травня, "МЮ" зіграє з "Вільярреалом".