Вперше команди зустрічалися ще в березні / фото ФК Шахтар

Сьогодні, 5 серпня, на НСК "Олімпійський" в Києві пройде матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи між "Шахтарем" і "Вольфсбургом". Зустріч відбудеться при порожніх трибунах.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Вольфсбург.

Шахтар - Вольфсбург: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок зустрічі - о 19.55.

На кону - путівка до "Фіналу восьми" Ліги Європи, який відбудеться в Німеччині.

У першому матчі, який відбувся ще 12 березня, "Шахтар" на виїзді здобув перемогу з рахунком 2:1. У складі "гірників" в тій зустрічі забивали Жуніор Мораес і Маркос Антоніо, а у "Вольфсбурга" відзначився Джон Брукс.

Шахтар - Вольфсбург: прогноз букмекерів

"Шахтар"

"Шахтар" підійшов до рестарту Ліги Європи в статусі чемпіона України. "Гірники" оформили титул ще за п'ять турів до фінішу УПЛ, після чого догравали чемпіонат, експериментуючи. Незважаючи на це, "Шахтар" не програв жодного разу: три перемоги і дві поразки. Остання поразка донецького клубу датується 15 березня, коли "гірники" поступилися "Зорі".

Читайте такожШахтар виграв другий контрольний матч перед зустріччю з Вольфсбургом

Останній до цього моменту офіційний матч "Шахтар" зіграв 19 липня. Після цього "гірники" провели ще дві контрольні зустрічі: з рахунком 4:1 було обіграно "Полісся", а з рахунком 2:0 - "Верес".

Нагадаємо, що по дорозі до цієї стадії Ліги Європи "Шахтар" в 1/16 фіналу ЛЄ пройшов "Бенфіку" (2:1 і 3:3). А до цього команда виступала в Лізі чемпіонів, де посіла третє місце в одній групі з "Манчестер Сіті", "Аталантою" і загребським "Динамо".

"Вольфсбург"

"Вольфсбург" завершив чемпіонат Німеччини 2019-2020 на сьомому місці в таблиці. Після рестарту сезону "вовкам" не вистачало стабільності: в дев'яти матчах Бундесліги - чотири перемоги, одна нічия і чотири поразки.

Чемпіонат Німеччини завершився більше місяця тому - останній матч в турнірі "Вольфсбург" провів ще 27 червня. 30 липня в рамках підготовки до матчу з "Шахтарем" німецький клуб провів контрольний матч проти "РБ Лейпциг", який завершився внічию - 1:1.

У розіграші Ліги Європи 2019-2020 "Вольфсбург" вийшов з однієї групи з "Гентом", "Сент-Етьєном" і українською "Олександрією". А в 1/16 фіналу "вовки" пройшли "Мальме" - 2:1 і 3:0.

Слова перед матчем

Луїш Каштру, головний тренер "Шахтаря":

Читайте також"Може створити проблеми": тренер Шахтаря Каштру назвав сильну сторону Вольфсбурга

"Всі ми знаємо, як грає "Вольфсбург", і який футбол вони можуть показати. Думаю, буде велика війна за прохід далі. Ми хочемо перемогти. Постараємося все зробити для цього. Не будемо приховувати, що і нічия виведе нас далі. Це наша головна мета. Але команда налаштована тільки на перемогу. Головне - показати якісний футбол. Якщо буде якісний футбол і нічия - нічого страшного".

Олівер Гласнер, головний тренер "Вольфсбурга":

"Положення "Шахтаря" трохи  вдаліше, ніж наше, бо "Шахтар" переміг в першому матчі. У "Шахтаря" дуже багато гравців, які відмінно показують себе в обороні, в дуелях один на один, відмінна центральна ланка півзахисту. Ми відчуваємо глибоку повагу до суперника. Але переслідуємо головну мету - перемогти і вийти в наступний раунд, який буде проходити в Німеччині".

Травми і дискваліфікації

У "Шахтаря" травмований основний лівий захисник Ісмаїлі. У "Вольфсбурга" відразу кілька гравців в лазареті: Пауло Отавіо, Вільям, Адмір Мехмеді та Ігнасіо Камачо. Під питанням знаходиться участь в грі Кевіна Мбабу, який близько двох тижнів тому заразився коронавірусом. Крім того, через дискваліфікацію у "Вольфсбурга" не зіграє Ренато Штеффен.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Болбат, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Марлос, Тайсон, Мораєс

"Вольфсбург": Кастеелс, Тіссеран, Понграчіч, Брукс, Герхардт, Гілавогі, Арнольд, Шлагер, Жоао Віктор, Вегхорст, Брекало

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі зі словацьким рефері Іваном Кружляком. Раніше він двічі працював на матчах "Шахтаря" в єврокубках, і обидва рази "гірники" перемагали: 2:0 над "Істанбулом" і 3:2 над "Хоффенхаймом".