Фрагмент матчу / фото REUTERS

У середу, 5 серпня, на НСК "Олімпійський" в Києві "Шахтар" приймав "Вольфсбург" в рамках поєдинку-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи.

Читайте такожШахтар - Вольфсбург: онлайн матчу Ліги Європи

Донеччани здобули яскраву перемогу з рахунком 3:0.

Відео дня

У першому таймі "Шахтар" домінував, підтверджуючи припущення про кращі фізичні кондиції на тлі суперника, який після закінчення сезону в Бундеслізі місяць провів без ігрової практики.

Особливо класно бразильцям "гірників" вдавалися блискавичні контратаки. Кілька разів пробивав Алан Патрік, Марлос перевірив на міцність штангу, близький до голу був Матвієнко, коли розстрілював ворота в дотик, але в багатьох епізодах впевнено діяв кіпер "вовків" Кастельс, або "Шахтар" підводила точність.

У німців можна згадати хіба що удар Брукса головою вище воріт і кілька потенційно небезпечних епізодів, в яких переможцями ставали захисники "Шахтаря". "Вольфсбург" виглядав важче за господарів поля.

Після перерви ситуація кардинально не змінилася. Проте, німці заробили штрафний, який міг реалізувати Арнольд, якби не Пятов, який відбив гарматний удар.

Найцікавіше сталося далі. Хочолава перервав атаку суперника підкатом, а рефері вказав на 11-метрову позначку, а потім відправився дивитися VAR. Після Кружляк вирішив скасувати пенальті та призначив штрафний, але видалив захисника "гірників".

Німці не змогли переграти Пятова при розіграші покарання, а через дві хвилини захисник гостей Брукс отримав другу жовту за фол на Мораєсі та зрівняв склади.

Надалі "Вольфсбург" організував кілька атак, але великої небезпеки воротам Пятова вони не несли.

Донеччани "вистрілили" в самій кінцівці гри. Спочатку Жуніор Мораєс замкнув передачу Соломона, а через дві хвилини сам Соломон скористався передачею Коноплянки - 2:0.

Німці опинилися в нокдауні, чим знову скористався Мораєс на третій доданій хвилині: форвард перехопив передачу захисника, вийшов сам на сам, обіграв воротаря та оформив дубль, встановивши остаточний рахунок.

Команда Луїша Каштру вийшла до чвертьфіналу турніру. Рахунок за сумою двох матчів - 5:1 на користь чемпіона України.

"Шахтар" - "Вольфсбург" - 3:0 (перша гра - 2:1)

Голи: Мораес, 89, 90+3, Соломон, 90+1

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Маркос Антоніо (Коваленко, 74), Степаненко, Алан Патрік, Марлос (Соломон, 77), Тайсон (Коноплянка, 86), Мораєс

"Вольфсбург": Кастельс, Тіссеран, Понграчіч, Брукс, Брекало (Гілавогі, 75), Шлагер, Арнольд, Руссійон (Клаус, 83), Віктор, Вегорст, Гінчек (Мармуш, 61)

Попередження: Кривцов - Брукс, Шлагер, Арнольд

Вилучення: Хочолава, 68 - Брукс, 70

У чвертьфіналі "Шахтар" зустрінеться з переможцем протистояння "Базеля" та "Айнтрахта". Команди проведуть матч-відповідь 6 серпня, а перший матч завершився перемогою швейцарців з рахунком 3:0.

Чвертьфінальні поєдинки Ліги Європи будуть проходити в Німеччині."Шахтар" зіграє 11 серпня у Гельзенкірхені.

УНІАН раніше опублікував календар матчів плей-офф Ліги Європи.