Жозе Моуріньо / фото REUTERS

Наставник "Тоттенхема" Жозе Моуріньо розкритикував рішення Спортивного арбітражного суду скасувати виключення "Манчестер Сіті" з єврокубків за порушення фінансового фейр-плей.

Читайте такожВідсторонення Манчестер Сіті від участі в Лізі чемпіонів скасовано

Португальського фахівця цитує Sky Sports.

Відео дня

"Якщо "Манчестер Сіті" не винен в цій ситуації, то карати клуб на кілька мільйонів - це ганьба. Якщо ти не винен, то й карати тебе нема за що. З іншого боку, якщо провина є, то повинна бути дискваліфікація. У будь-якому випадку, це рішення - катастрофа.

Я не стверджую, що "Манчестер Сіті" винен. Я кажу, що якщо ти ні в чому не винен, то не повинен платити штраф. Жодного фунта. Гроші для "Сіті" - не проблема, але справа не в цьому. Їх повинні були усунути, оскільки визнали винними. Я критикую конкретно рішення, а не клуб", - заявив "Особливий".

Моуріньо додав, що більше немає сенсу дотримуватись фінансовий фейр-плей, бо великим клубам все одно вдасться уникнути суворого покарання:

"Думаю, що це кінець фінансового фейр-плей. В цьому більше немає ніякого сенсу. Ще до "Ман Сіті" інші клуби опинилися в схожій ситуації. Ви знаєте, чим все закінчувалося. Думаю, що варто відкрити двері у цей цирк для всіх. Нехай всі розважаються, як захочуть".

"Манчестер Сіті" домігся скасування відсторонення від єврокубків, а також скорочення штрафу - з 30 до 10 мільйонів євро. Рішення про покарання приймав УЄФА, а його практично повне скасування - Спортивний арбітражний суд.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Манчестер Сіті" планує підписати футболіста на позицію українця Зінченка.