Андрій Павелко / ФФУ

Суд Лозанни (Швейцарія) відмовив народному депутату від Блоку Петра Порошенка та президенту Федерації футболу України (ФФУ) Андрію Павелко в його вимозі видалити з сайту видання L'Illustré матеріали журналіста Арно Беда про корупцію в ФФУ. Про це L'Illustré повідомило 6 лютого на своєму сайті у статті із заголовком "Нашому журналісту погрожують смертю".

ФФУ подала в суд на Беду і L'Illustré після публікації матеріалів про причетність Павелко до офшору в ОАЕ, за допомогою якого він, за даними автора, відмив кілька мільйонів доларів кредиту УЄФА, передає gordonua.com.

В L'Illustré заявили, що після публікацій статей про Павелко Беда "неодноразово піддавався погрозам і залякуванням".

Відео дня

"Неприпустимо, щоб одному з наших журналістів погрожували смертю, і він став жертвою вкрай небезпечної кампанії, розгорнутої проти нього Павелком", – підкреслило видання.

L'Illustré наводить слова самого Беди про погрози йому з боку президента ФФУ.

"7 листопада 2018 року, 3.33 ночі, коли я працював у своєму офісі, мені зателефонували на мобільний з українського номеру. Багаторазово повторена мною вимога представитися була проігнорована. Замість цього хтось англійською рішуче сказав мені не втручатися у справи, що не стосуються мене – після чого додав, що знає, де я перебуваю і пообіцяв "подбати" про мене", – заявив Беда.

Джерела в Україні "запевнили, що цей номер відповідає ноутбуку Павелко", - додав журналіст.

"Тепер я боюся за своє життя – особливо після підготовки нової статті по справі про корупцію президента ФФУ", – сказав він.

14 червня 2018 року в Національному антикорупційному бюро почали розслідування зловживань керівництва Федерації футболу при закупівлі штучних покриттів для полів, вироблених заводом ФФУ.

За відомостями Беди, в листопаді кримінальну справу за фактом махінацій з боку Павелка відкрила прокуратура німецького Інгольштадта.