Ірина Дерюгіна очолює збірну України / фото: facebook.com/ladyderi

Перший віце-президент Федерації гімнастики України, головний тренер національної збірної Ірина Дерюгіна пояснила, чому українська команда в лютому буде виступати на змаганнях в Росії.

Слова Дерюгіної наводить офіційний сайт Федерації гімнастики України.

За словами Дерюгіної, збірна України перед Олімпіадою в Токіо тренується "в залі з ранку до ночі", і турнір у Москві - хороша можливість для підготовки.

Відео дня

"Наша мета зараз - використовувати кожну можливість для підготовки спортсменок. Ліцензію на участь в Олімпіаді Україна отримала як країна. Тепер перед нами стоїть інше важливе завдання - визначитися, хто саме зі спортсменок буде представляти нашу країну. В індивідуальних вправах це будуть дві гімнастки. А претенденток у нас шість. Шанс має отримати кожна. Тому всі старти, які проводяться напередодні Олімпіади, мають таке велике значення. На Олімпійські ігри повинні їхати кращі, а їх видно саме за результатами участі у змаганнях", - сказала Дерюгіна.

Читайте такожЗбірна України з художньої гімнастики виступить на турнірі в Москві

Тренер збірної України підкреслила, що рішення про поїздку в Москвку було прийнято після того, як у федерації зважили всі "за" і "проти":

"В цьому році в цілому заплановано 5 Гран-прі. Ми плануємо участь у кожному. Змагання в Москві - перші в цьому списку. Ми зважували всі за і проти і вирішили все-таки їхати на цей старт. По-перше, це впливає на наш рейтинг. А по-друге, від результату московського Гран-прі далі буде залежати, хто буде брати участь в Гран-прі під час "Кубка Дерюгіної", який традиційно відбудеться в Києві в березні. Таким чином участь наших спортсменок в кожному Гран-прв збільшує наші шанси в рейтингу і зменшує шанси конкурентів".

"Давайте тримати кулаки за наших спортсменок і нехай вони там у Москві покажуть, на що здатна українська школа художньої гімнастики! Моральна підтримка додасть їм сил і впевненості", - додала Дерюгіна, також зазначивши, що виступ за кордоном - це "шанс для наших спортсменок виступати в хороших залах", так як у Києві команда "тренується у жебрацьких умовах".

Міжнародний турнір у столиці Росії "Гран-прі Москва 2020" пройде з 7 по 9 лютого.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дерюгіна повідомляла про проблеми з фінансуванням художньої гімнастики.