Олексій Кісер провів в ММА 14 боїв / фото MFC

Боєць ММА з Оренбургу Олексій Кісер розповів про своє бажання отримати українське громадянство.

Про причини такого рішення Кісер розповів "Чемпіону".

"Моя самосвідомість стала прокидатися, коли політичне керівництво Росії почало демонструвати свою агресивну політику по відношенню до України. Розв'язання війни на сході України, коли російські найманці і солдати вбивали українців, захоплювали їх території, викликали у мене не тільки гидливість по відношенню до керівництва Росії. У мене в душі почало прокидатися моє українське коріння", - пояснив свої мотиви Кісер.

Відео дня

"Останній раз був в Україні в 2006 році і до 2014 роки не відчував душевної співпричетності до цієї країни. На той час у мене ще залишалися фантазії щодо майбутнього Росії. Вірив, що зміниться влада і життя на краще. Мою свідомість перевернув Майдан. Вважаю, що в цей момент сталося нове народження української нації", - додав боєць.

Кісер зазначив, що не був у Росії з 2016 року, так як "не приховував проукраїнської позиції, критикував російську владу" і "мав все більше шансів потрапити під апарат каральних органів Росії":

"Нещодавно прийняв рішення більше не приїжджати туди. Не хочу себе асоціювати з цією країною. Узурпація влади, незмінюваність режиму, відсутність громадянських свобод, постійні репресії незгодних з режимом, поліцейська держава, абсурдна зовнішня політика, горезвісний руській мир - все це мене відкидає від Росії".

З 2016 Кісер жив у Таїланді, а зараз знаходиться в Білорусі. Кісер зазначив, що 18 липня хотів приїхати в Україну, але йому відмовили у в'їзді, так як раніше він приїжджав на збори до Криму з російської території:

"Отримав бан на три роки. Незнання закону не звільняє від відповідальності".

Читайте такожБоєць UFC, який підтрімує "ЛНР", захотів отріматі біометричний паспорт в Україні

Він також розповів, що його прапрадід - чистокровний українець, який жив в Запоріжжі, однак в 1917 році його маєток націоналізували, а сам він іммігрував до Канади. Прадід бійця залишився в Україні, був розкуркулений радянською владою і відправлений на заслання в Уральськ. Дід і мати Кісера народилися в Оренбурзькій області, тоді як батько родом з України. У Вінницькій області живе бабуся бійця.

"Так що я маю всі підстави на отримання українського громадянства. І сподіваюся ними скористатися. Знаю, що в Україні немає інституту подвійного громадянства. Готовий відмовитися від російського громадянства заради українського", - підкреслив Кісер.

"Готовий виходити на бої під прапором України і хочу допомагати цій країні", - підсумував боєць.

Відзначимо, що ще в 2014 році Кісер зробив на плечі татуювання із зображенням Тараса Бульби.

Олексій Кісер зробив тату Тараса Бульби / фото instagram.com/fighter_kiser

У ММА 28-річний боєць провів 14 боїв, в яких здобув 10 перемог.

Раніше також повідомлялося, що український волейболіст отримає громадянство РФ.