Жан Беленюк / фото УНІАН

Український борець і народний депутат Жан Беленюк поділився своєю думкою про расизм в Україні та США на тлі смерті афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це Беленюк написав в Instagram.

"Коли мене запитують, чи зустрічаюся в Україні з проявом расизму, завжди відповідаю що ні, хоча в підлітковому віці не обійшли і мене різного роду нападки з боку різних маргіналів. Але це, звичайно, незрівнянно з тим, що в 21 столітті можемо побачити у країні зі, здавалося б, розвиненою демократією.

Відео дня

Читайте також"Почався повний п***ець": український боксер опублікував відео заворушень у Лос-Анджелесі

Не буду тут закликати всіх бути добрішими і тому подібне, просто констатую факт - за рівнем расизму Україна дасть прикурити США легко, у нас його набагато менше! Це одна, але не єдина причина, чому я гордий бути українцем і жити в цій країні, при її недоліках і чеснотах!", - написав Беленюк.

"А расизм, расизм йде н***й, сьогодні я - Джордж Флойд", - додав борець.

Нагадаємо, поліцейські затримали Джорджа Флойда нібито за намір розрахуватися фальшивими грошима. Після затримання темношкірий чоловік задихнувся - поліцейський задушив його, притискаючи коліном до землі. Флойд говорив, що задихається, однак це не зупинило копа. Ця смерть викликала масові безлади у багатьох містах США.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що Володимир Кличко виступив проти расизму після вбивства Флойда.