Володимир Кличко висловився проти расизму / фото facebook.com/KlitschkoOfficial

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко записав відеозвернення проти расизму у зв'язку з гучним вбивством афроамериканця Джорджа Флойда в США, який став жертвою дій поліції.

Своє звернення Кличко розмістив в Twitter.

"Друзі, я хочу висловитися проти расизму", - сказав Кличко, зазначивши, що йому пощастило виступати на багатьох міжнародних змаганнях, і що в спорті "присутня повага і прийняття свого суперника, незалежно від того, хто він і звідки".

Відео дня

Екс-боксер закликав всіх читати, вчитися і насолоджуватися різноманітністю:

"Стара приказка: "Не можна судити про книгу по її обкладинці", - актуальна як ніколи. У нас багато книг на полиці: якісь хороші, якісь ще краще. Багато з них просто красиві, але ти не дізнаєшся більше, тільки подивившись на них. Дізнатися більше можна давши їм шанс, відкривши книгу або відкривши свій розум".

Читайте такожВбивство темношкірого в США: до розслідування залучили ФБР

"Любов може перемогти ненависть. Всі ми однієї раси. Ми - люди. У нас є реальні проблеми, як пандемія, зміна клімату та різні життєві неприємності. Колір шкіри, стать, сексуальна орієнтація - це просто ті речі, які роблять нас людьми. Вони не мають відношення до талантів, умінь, креативності, почуттів, інтелектуальних здібностей або внеску в суспільство", - підкреслив боксер.

"Ми повинні висловлюватися за невинних, за людей, чиї голоси не чують. Я - Джордж Флойд", - підсумував Кличко.

Нагадаємо, поліцейські затримали Джорджа Флойда нібито за намір розрахуватися фальшивими грошима. Після затримання темношкірий чоловік помер.

Очевидці зняли затримання Флойда на відео, після чого з'ясувалося, що коп притиснув коліном шию Флойда до землі, в результаті чого чоловік задихнувся. Стало відомо, що поліцейський не прибирав коліно протягом близько семи хвилин, попри те, що затриманий говорив, що не може дихати і благав забрати коліно.

Як повідомляв УНІАН, через вбивства Флойда у США розгорілися протести.