Анонсовано "портативну" SSD-валізу на 368 терабайт / фото Western Digital

Компанія Western Digital представила незвичайний SSD-накопичувач для зберігання даних. Місткість Ultrastar Transporter може досягати разючих 368 ТБ, а сам пристрій виконано у вигляді валізи на коліщатках.

При цьому, це не просто портативний SSD, але ще й NAS. Апаратна база – 12-ядерний Xeon 4310, доповнена 128 ГБ оперативної пам'яті RDIMM. Пристрій і транспортувальний кейс (входить у комплект поставки) важать близько 15 кілограмів, пише NotebookCheck.

Даний девайс створений не стільки для геймерів, скільки для знімальних команд, дослідників та інших сфер, яким потрібно "переміщати тонну даних": наприклад, зі зйомок фільмів. Для підключення до мережі у Ultrastar Transporter є два порти Ethernet 200GbE і 10GbE (RJ45). Також у характеристиках вказані USB 3.0 і VGA.

Відео дня

Цікаво, що вартість накопичувача поки тримається в секреті. За словами виробника, її готові обговорювати тільки з реальними клієнтами. Немає інформації і про терміни релізу.

Як повідомляв УНІАН, аналітики прогнозують дворазове зростання цін на SSD-накопичувачі. Також зростання цін на чіпи пам'яті позначиться і на виробниках смартфонів, ПК та інших пристроїв. Зазначають, що перша половина 2023 року була найбільш вдалим часом для купівлі SSD - через надлишок товару і слабкий попит вони коштували рекордно дешево.

А на початку квітня Valve випустила свіжий звіт щодо "заліза" користувачів Steam. Ці дані цікаві тим, що дають змогу дізнатися, на якому ПК грає більшість геймерів просто зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: