AMD Ryzen 5 5600 назвали найкращим бюджетним процесором у 2023 році / фото ua.depositphotos.com

Редактори популярного "залізного" порталу Tom's Hardware вже називали найкращі процесори для ігрових збірок станом на листопад 2023 року. А тепер фахівці склали топ найбільш цікавих недорогих моделей.

Зазначається, що протягом деякого часу ринок бюджетних процесорів був у дефіциті, але нинішній надлишок пропозиції означає, що існує низка пропозицій щодо бюджетних моделей процесорів.

  • Найкращим процесором до $140 визнано "народний" AMD Ryzen 5 5600. Він володіє винятковим поєднанням ціни і продуктивності, вважають в Tom's Hardware. У нього хороша ігрова продуктивність, та й з виконанням інтенсивних робочих навантажень чіп справляється на відмінно.
  • Якщо ви розглядаєте альтернативу від Intel, то рекомендується звернути увагу на Core i3-13100F з непоганим комплектним кулером. 
  • Кращим в ціновому сегменті до $100 назвали Intel Core i3-12100F. Він доволі спритний, комплектується 4 ядрами з 8 потоками, і що важливо, має низьке енергоспоживання. 
  • У ціновому діапазоні від $60 до $85 лідирує Intel Core i3-10100F. З ним навіть у 2023 році можна побудувати відносно непоганий ігровий ПК для Full-HD геймінгу.
  • Як не дивно, але є ще більш бюджетні чіпи. Наприклад, AMD Athlon 200GE, найкращий процесор до $60. Він володіє чотирма обчислювальним потокам і графікою Vega 3, яка здатна запускати сучасні ігри при більш низьких налаштуваннях й роздільній якості.

Відео дня

Говорячи про відеокарти, в 2023 році ситуація з доступністю і ціною нових відеокарт стала помітно краще і зараз чи найкращий час для збірки ігрового ПК. УНІАН ділився рейтингом найкращих відеокарт на будь-який бюджет, які можна купити сьогодні.

А тим часом Nvidia готує нові відеокарти GeForce RTX 40-ї серії. В рамках серії Super очікується анонс трьох моделей: вони будуть володіти більш високою продуктивністю, що дозволить розв'язати проблему обмеженого обсягу VRAM і високих цін на поточну лінійку. Вийдуть вони на початку 2024 року.

Водночас Steam ділився свіжою статистикою, яка збірка ПК вважається найпопулярнішою в 2023 році серед гравців. Кожен десятий ПК-геймер оснастив свою систему RTX 3060, а колись "народна" карта GTX 1650 вибила з топ-5.

Вас також можуть зацікавити новини: