Який бюджетний Android купити у 2023: експерти сотавили рейтинг / фото REUTERS

В останні кілька років серед виробників смартфонів розгорнулася справжнісінька війна за бюджетний сегмент – у ній беруть участь Xiaomi, Samsung, Motorola та інші. І всі вони хороші по-своєму.

Редактори порталу GSMArena оновили свій топ найкращих Android-смартфонів вартістю до 200 євро чи 8000 тисяч в грн, з купівлею яких ви точно не прогадаєте. 

  • Redmi Note 12 – найоптимальніший варіант. Він один з небагатьох у своєму сегменті пропонує AMOLED-дисплей з кадровою частотою 120 Гц.
  • Також тут стоїть досить потужний процесор Snapdragon 4 Gen 1, та й 48-Мп основний об'єктив знімає якісно. Є навіть NFC і 3,5-мм аудіоджек для навушників. 

Відео дня
Xiaomi Redmi Note 12
  • Poco M5s – ще один збалансований бюджетник Xiaomi. У нього теж AMOLED-дисплей, але діагоналлю 6.43 дюйма, непоганий чіп MediaTek Helio G95 і акумулятор на 5000 мАг зі швидкої зарядки 33 Вт.
  • Але головна фішка девайса в іншому – це 13-Мп селфі-камера, яка обходить більшість конкурентів у своєму сегменті.

Poco M5s 
  • Moto G32 – практично найкращий бюджетник бренду. З плюсів: 90-герцовий LCD-екран на 6.6 дюйма з роздільною здатністю FullHD+, спритний процесор Snapdragon 680, непогана потрійна камера з головним датчиком на 50 Мп. 
  • З інших наворотів можна виділити NFC-модуль, окремий слот microSD, стереодинаміки і 3.5-мм мініджек.

Moto G32 
  • Galaxy A24 – ще один бюджетний варіант, але вже з 90-герцовим AMOLED-дисплеєм на 6.5 дюйма і процесором MediaTek Helio G99.

  • Окрему увагу в Samsugn приділили фото і відео – незважаючи на низьку вартість смартфон отримав круту 13-Мп селфы-камеру й блок з трьома модулями на 50+5+2 мегапікселів з оптичною стабілізацією у головного датчика і кутом огляду 123° в "ультраширіка".

Samsung Galaxy A24 4G

На відміну від екосистеми iOS, де Apple з її Айфонами – єдиний гравець, Android – це великий вибір для будь-якого гаманця. Раніше бенчмарк AnTuTu ділився рейтингом смартфонів, які пропонують найкраще співвідношення ціни і продуктивності. Виявляється, восени 2023 року на ринку можна знайти все більше бюджетних флагманів.

А Xiaomi нещодавно вивела на ринок один з найдешевших смартфонів 2023 року. За ціною 110 доларів Poco C55 повинен стати новим бюджетним хітом виробника, при цьому він отримав дисплей з високою частотою оновлення і великий акумулятор.

Вас також можуть зацікавити новини: