Google Lens - для чого потрібен цей додаток і чому його варто завантажити / фото ua.depositphotos.com

У магазині Google Play можна знайти величезну кількість додатків на всі випадки життя, насамперед привертаючи увагу Android-користувачів іграми, фото/відео редакторами і нейромережами. 

Однак якщо вибирати ультимативний додаток, яке повинен бути на кожному смартфоні, це напевно буде Google Lens ("Google Об'єктив"). З моменту свого виходу цей безкоштовний суперсервіс завантажили понад 1 млрд разів, а деякі виробники Android-телефонів почали вбудовувати його в свої девайси за замовчуванням.

Чому Google Lens такий популярний і що він вміє

По-перше, даний сервіс дозволяє максимально ефективно використовувати камеру вашого смартфона для розпізнавання різних об'єктів і здійснення їх пошуку в Google. Таким же чином можна отримувати інформацію про продукти, заклади та інші предмети.

Відео дня

По-друге, цей додаток здатний "переганяти" фотографії в текст. Це суперкорисна фіча, яка дозволяє вам ефективно витягувати інформацію з фотографій і використовувати її для різних цілей, таких як переклад тексту, читання заміток або збереження вмісту друкованих матеріалів.

Визначив об'єкт і знайшов його в пошуку

По-третє, програма здатна моментально перекладати текст іншими мовами, що особливо корисно для українців, які змушені були шукати притулку в інших країнах. Наприклад, переводити вміст табличок або покажчиків на українську.

По-четверте, Google Lens вміє сканувати QR-коди і штрихкоди, шукати відгуки про заклади, зберігати контактні дані візитних карток і виконувати безліч інших функцій.

Завантажити Google Lens безкоштовно на свій Android-смартфон можна тут. Хоч"Об'єктив Google" недоступний як окремий додаток для iPhone, доступ до нього можна отримати через апп Google.

Скріншот

А якщо ви шукаєте, що встановити на iPhone або iPad, УНІАН ділився добіркою найкращих "яблучних" ігор та додатків 2023 року. У їх числі помічник для медитації, тренер з тенісу і популярна гра, що прийшла з консолей.

Раніше УНІАН також ділився лайфхаком, як швидко почистити динамік на телефоні без сторонньої допомоги. І розповідали про важливу процедуру на смартфоні, яку багато хто ігнорує, але яку потрібно виконувати раз на тиждень.

Вас також можуть зацікавити новини: