Як очистити динамік смартфона: найпростіший спосіб / ua.depositphotos.com

На певному етапі користування смартфоном у динамік забивається дрібний пил і бруд, і користуватися девайсом стає некомфортно. Незалежно від того, чи часто ви слухаєте музику через вбудовані динаміки, ви в будь-якому випадку помітите, якщо цей елемент засмітиться і вимагає обслуговування.

Щоб очистити динаміки телефону від пилу, зовсім не обов'язково йти в сервісний центр або "розколупувати" динамік самостійно. На порятунок прийдуть спеціальні додатки для очищення динаміка, які "пробивають" забруднення.

Як очистити динамік за допомогою звуку

Спосіб досить простий, але головне робочий. Так, про 100% ефективності мова не йде, але більше ніж 80% – вже непоганий результат.

Відео дня

Перше, що вам необхідно зробити – зайти в App Store або Google Play і в рядку пошуку ввести speaker cleaner або інший схожий запит. Перед вами з'явиться великий список різноманітних додатків – встановіть будь-який з рекомендованих. Наприклад, ось:

Скріншот

Утиліта має простий і зрозумілий інтерфейс, з яким розбереться навіть той, хто ніколи не користувався подібними програмами. 

  • Перше, що потрібно зробити – встановити на телефоні максимальну гучність, а динамік – опустити вниз. Навушники, якщо вони підключені, необхідно відключити.
  • Далі, вибравши в меню Speaker або Ear speaker, клацаємо на Start cleaning. Ви почуєте дивний звук, отже, все добре. 
  • Процес очищення, як правило, займає кілька хвилин. А головне – це дійсно працює. 

Скріншот

Подібні додатки-"очищувачі" хороші тим, що вони створюють повторюваний звук з певною частотою, який сприяє відділенню і поступовому виштовхуванню сміття.

Також варто зауважити, що на деяких смартфонах, наприклад, Xiaomi, функція "очищення динаміка" є за замовчуванням. Перевірити, чи підтримує ваш телефон цю функцію, чи ні, можна в налаштуваннях. Для цього необхідно зайти в налаштування і рядку пошуку написати слово динамік.

Скріншот

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як за пару дій посилити сигнал Wi-Fi в будинку. Мало хто знає, але при відключенні роутера важливо витримати певний період часу, перш ніж знову включити техніку. Подібне перезавантаження дозволить усунути тимчасові помилки і поліпшити продуктивність мережі.

Також розповідали, як продовжити життя батареї смартфона. Зупинити процес старіння акумулятора смартфона неможливо, проте можна контролювати його стан. 

Вас також можуть зацікавити новини: