За словами авторів ідеї, назва подкасту "Наша собача справа" - це про сміливість ділитися думками. У випадку команди NIX йдеться про майже 30 років досвіду в IT. Фахівці мають достатньо експертизи, щоб обмінюватися знаннями зі спільнотою. До розмов долучатимуться друзі та колеги Ніксів - українські розробники, підприємці та інші фахівці IT-галузі.

Ведучим подкасту став Антон Шевчук, JavaScript Team Lead та Solutions Architect в команді NIX. За 20 років в IT він встиг написати підручник про jQuery для початківців та став співзасновником масштабної IT-конференції NIX MultiConf. Антон вже давно допомагає новому поколінню розробників в NIX опановувати сучасні технології, а тепер ще й вестиме подкаст.

Антон Шевчук, ведучий:

"Ще до того, як NIX MultiConf сформувалася у повноцінну конференцію з багатотисячним ком'юніті, я займався підготовкою Ніксових мітапів для РНР-розробників у Харкові. Це формат зустрічі, де програмісти діляться досвідом, знайомлять джунів із корисними інструментами для роботи. Вже тоді мені подобалось спілкуватися з аудиторією. А коли запропонували стати ведучим подкасту, як тут не погодитись? Перший випуск перевершив мої очікування. Нам із гостем важко було зупинитися. Пробалакали аж 2 години! І це ми навіть не все із запланованого обговорили. Тож початок крутий. Далі буде ще цікавіше".

Відео дня

Під час воєнного стану дедалі більше питань виникає навколо роботи в IT, якісної технічної освіти, вітчизняних розробок та перспектив розвитку української IT-галузі. Цих та інших актуальних тем торкнуться герої подкасту.

Перший гість - розробник Степан Танасійчук. На прикладі свого застосунку "Повітряна тривога" він розповів, як відбулась еволюція системи оповіщення населення про небезпеку - від аналогового пристрою до зручної програми в смартфоні.

У NIX очікують, що цей подкаст стане для української IT-спільноти постійним майданчиком для обміну досвідом і знаннями.

Денис Лико, PR Manager в NIX:

"Сьогодні IT-спільнота активно підтримує нашу країну. Тому ми взяли на себе роль тих, хто буде підтримувати самих айтівців - надавати їм корисний контент для роздумів і особистого навчання. Ми хотіли створити такий проєкт, де люди зможуть вільно спілкуватися, отримувати знання, дискутувати, сперечатися. Хоча географічно ми й розділені, але все одно можемо обговорювати те, що нас цікавить і що нас надихає працювали далі. Нехай і в онлайні".

Усі епізоди шукайте за цим посиланням на YouTube-каналі NIX.

Послухати подкаст "Наша собача справа" можна на Apple Podcasts, Google Podcasts та SoundCloud.

Крім цього, Нікси пропонують усім зробити свій внесок у Перемогу - в описі під відео ви знайдете посилання для донатів на потреби ЗСУ.

Довідка:

NIX - одна з найчисленніших в Україні IT-команд, яка налічує 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній із США, країн Європи та Південно-Східної Азії. З початком повномасштабної війни команда підтримує як членів своєї команди та їх рідних, так і всіх постраждалих від вторгнення рф. Нікси надають фінансову та матеріально-технічну допомогу волонтерам, ЗСУ та підрозділам тероборони. Щодо підтримки власної команди, то за кожним у NIX зберігаються місця у проєктах, усі спеціалісти своєчасно отримують дохід у повному обсязі.