Кращі процесори для ігор в 2024 році: від бюджетних до флагманських / фото ua.depositphotos.com

Фахівці відомого видання PC Gamer вивчили ринок сучасних процесорів і склали актуальний на початок 2024 року рейтинг найкращих СPU для збірки ігрового ПК. Серед них є як бюджетні варіанти, так і самі топові. 

Як йдеться у дописі, зараз Intel лідирує в області більш доступних моделей завдяки вдалому 13-го покоління, тоді як AMD фактично окупувала сегмент дорогих чіпів, але при цьому представляючи також непогані варіанти для недорогого апгейда ПК.

  • Найкращим процесором для більшості геймерів було названо Core-i5 13600К. Серед його плюсів – висока енергоефективність, продуктивність рівня Core-i9 12900К і можливість зібрати систему з використанням доступних материнських плат з чипсетами 600-ї серії.
  • У категорії бюджетних CPU найкращим є Core i5-13400F. Ця модель перевершує конкурентні AMD як в іграх, так і в багатопоточності, а також може похвалитися відмінною продуктивністю на одне ядро.
  • Ультимативним рішенням для збірки ігрового ПК назвали Ryzen 7800X3D. Прямо зараз він забезпечує найвищу частоту кадрів в іграх серед всіх CPU, представлених на ринку.
  • Найкращим процесором для апгрейда існуючих систем назвали Ryzen 7 5800X3D. Ця модель подарує друге життя безлічі ПК, побудованих на базі популярної платформи AM4, яка більше не буде оновлюватися.
  • А звання найкращого APU дісталося недавно випущеному Ryzen 7 8700G. Він володіє найпродуктивнішою вбудованою графікою на ринку десктопних ПК, і чудово підійде для збірки бюджетних систем з прицілом на подальший апгрейд.

Відео дня

Нагадаємо, раніше цього року Nvidia представила нові відеокарти RTX 40-ї серії з приставкою Super. Найцікавішою вийшла модель RTX 4070 Super, яку оглядачі вже назвали найкращою відеокартою середнього класу.

А Steam показав середньостатистичний комп'ютер свого геймера в 2024 році. Виявляється, вже майже половина геймерів "переїхала" на Windows 11, а найпопулярнішою відеокартою є RTX 3060.

Вас також можуть зацікавити новини: