Як економити заряд батареї на пристрої Android: корисні поради / ua.depositphotos.com

Здатність тривалий час працювати без електроживлення цінується в смартфонах на рівні з іншими важливими функціями. Виробники намагаються забезпечити максимально довгу автономну роботу своїх пристроїв, але все ж паралельно поліпшується й функціонал, який вимагає більше заряду.

Про те що робити, щоб телефон швидко не розряджався і працював якомога довше й піде мова в сьогоднішній замітці.

Що робити якщо батарея швидко розряджається

  • Увімкніть енергоощадний режим

Звучить очевидно, але енергоощадний режим найкраще заощадить вам заряд. Сучасні смартфони досить гнучкі й адаптивні – вони дозволяють використовувати різні режими споживання, які мають свої обмеження і настройки.

Відео дня

Тоді як одні досить агресивні й залишають телефон без розваг, інші більш лояльні й дозволяють користувачам гнучко їх підлаштовувати під себе. При цьому "стандартний" режим енергоощадження не сильно відчувається при використанні, але куди швидше витрачає батарею.

Енергоощадний режим лише трохи обмежує яскравість дисплея, частоту обробки процесора та уповільнює фонові процеси. Якщо ви не граєте на телефоні в ігри, то перемикання на енергоощадження буде оптимальним варіантом.

  • Вимкніть синхронізацію з обліковим записом

Фонова синхронізація даних з обліковим записом і хмарним диском сильно витрачає заряд батареї. Фактично, вся інформація з телефону постійно перезавантажується в  хмару", що дуже сильно зменшує автономну роботу пристрою.

Для відключення цієї функції в "Налаштуваннях" знайдіть пункт "Облікові записи" і клікніть на "Меню", де є потрібна кнопка відключення синхронізації. Коли "хмара" знадобиться – функцію завжди можна повернути.

  • Вимкніть push-повідомлення

На питання чому стала швидко сідати батарея на телефоні може відповісти надлишок push-повідомлень. У мобільних операційних системах постійні перевірки на наявність нових повідомлень швидко витрачають заряд.

Для розв'язання цієї проблеми необхідно вручну відключити такі спливаючі повідомлення для деяких програм. Це робиться за допомогою подвійного кліка по повідомленню, переходу в налаштування дозволів і переведення функцію "дозволити повідомлення" в неактивний стан. 

Скріншот
  • Відмовтеся від оновлюваних віджетів

Віджети – візитна картка Android. Однак їх регулярне оновлення вимагає багато заряду батареї, а сам процес може здійснюватися у фоновому режимі, про який користувачі можуть навіть не знати.

Для розв'язання цієї проблеми необхідно встановити дозвіл на оновлення додатків в конкретних інтервалах або умовах. Наприклад, є можливість встановлювати оновлення тільки від бездротової мережі або ввечері, коли телефон вже буде мати доступ до зарядки. 

  • Оптимізуйте геолокацію та її налаштування

Оновлення геолокації вимагає найбільше заряду акумулятора. Тому, на питання що відключити в телефоні, щоб не сідала батарея відповідь досить очевидна – GPS. Повне виключення цієї функції дозволяє істотно знизити споживання енергії. 

Скріншот

Раніше УНІАН розповідав, як користуватися смартфоном, коли на вулиці мороз. В Україні, де зима проходить при температурі нижче 0 градусів, телефон на холоді ризикує розрядитися в будь-який момент.

Також ділилися порадами, що потрібно зробити після покупки нового Android-смартфона. Вважається, що операційна система від Google набагато функціональніша, але складніше в освоєння в порівнянні з iOS, яка стоїть в айфонах.

Вас також можуть зацікавити новини: