Що можна відключити в смартфоні для економії батареї / ua.depositphotos.com

Росія – країна терорист, тому після повномасштабного вторгнення вона раз у раз атакує об'єкти критичної інфраструктури. Через це відразу сотні тисяч людей в місті може на кілька годин, а то й днів, залишитися повністю без електрики.

Використовувати павербанки та генератори для зарядки – очевидне рішення. Однак у випадках, якщо їх немає, або ви не знаєте, скільки ще часу електрика буде відключено, також важливо довше зберегти заряд на телефоні. 

У цій замітці ми розповімо, як довше зберегти заряд на телефоні. Нічого завантажувати або встановлювати не потрібно: всі необхідні інструменти вже вбудовані в систему.

Відео дня

Перевірте –  що працює у фоновому режимі 

VPN'и, антивіруси або застосунки для фітнесу – всі вони можуть працювати у фоновому режимі. Вимкніть їх або обмежте здатність певних програм споживати енергію у фоновому режимі.

Для цього в меню налаштувань вашого смартфона перейдіть в "Догляд за пристроєм" (Android) або "Акумулятор" (iPhone). Там ви знайдете графік використання акумулятора та список програм, які найбільше використовують заряд. Так ви зможете виявити, які саме програми "з'їдають" енергомісткість батареї.

Скріншот

Що відключити для економії батареї

Існують застосунки, які споживають більше енергії, ніж інші. Ті ж самі месенджери, якими ми користуємося щодня, щоб залишатися в курсі останніх новин, і популярні соцмережі на кшталт Instagram і Facebook є досить енерговитратними та часто продовжують працювати навіть якщо смартфон неактивний.

Їх можна відключити, використовуючи розділ "Батарея" → "Використання батареї" → "Відключити пристрої, що працюють у фоновому режимі". 

Які функції потрібно відключити в андроїд для економії батареї

Універсальними порадами того, що можна відключити в смартфоні для економії батареї, є: 

  1. Зменшення яскравості екрана і гучність прослуховування музики; 
  2. У нічний час використовуйте режим сну або зовсім вимкніть смартфон; 
  3. Щоб зменшити навантаження на акумулятор, вимкніть різні анімації та спецефекти. Також рекомендується включити режим "адаптивної яскравості", який автоматично змінює інтенсивність світіння екрана в залежності від освітлення навколишнього середовища.; 
  4. За ситуацію використовуйте режим польоту – він відключає всі бездротові інтерфейси, в тому числі радіомодуль, Wi-Fi та Bluetooth, які сильно розряджають батарею.
  5. Якщо заряд менше ніж 15%, використовуйте функцію "Режим енергоощадження"

Те ж саме відноситься і до того, які функції відключити на айфон для економії батареї. Як правило, вони досить схожі і відключаються через налаштування операційної системи. 

Як ще можна зберегти заряд смартфона якомога довше

Завжди використовуйте оригінальні зарядні пристрої –  вони дозволяють батареї досягти оптимальної місткості. Це також позитивно впливає на швидкість самої зарядки.

Також не буде зайвим встановити антивірус і перевірити смартфон на наявність шкідливих програм. Шкідливе ПЗ може витрачати заряд батареї набагато більше, ніж звичайні утиліти.

Можливо, пора задуматися про заміну акумулятора

Ця проблема особливо актуальна для тих смартфонів, які були в активному використанні від трьох років і довше. 

На айфоні можна переглянути стан акумулятора, і дізнатися скільки йому ще "залишилося" – досить зайти у відповідний розділ налаштувань. В Android потрібно використовувати спеціальні програми – наприклад, AccuBattery або 3C Battery Manager, хоча багато виробників мають і штатні засоби відстеження здоров'я акумулятора.

Скріншот

Раніше УНІАН ділився рейтингом найбільш довгоживучих смартфонів від однієї зарядки. Всі вони відрізняються тим, що зможуть витримати не менше 11 годин безперервного активного користування.

Чемпіоном "автономності" назвали Asus ROG Phone 6 Pro, при безперервному використанні якого батареї смартфона вистачає на 15 годин і 30 хвилин. За ним йде iPhone 14 Pro Max (13:39), а замикає трійку найбільш автономних смартфонів – Nubia Red Magic 6 (13:20). 

Вас також можуть зацікавити новини: