Як видалити додаток на Android, щоб пам'ять не забивалася / фото ua.depositphotos.com

Згадайте, як ви зазвичай позбавляєтеся від непотрібних програм на своєму смартфоні. Найімовірніше, це відбувається так: ви затискаєте значок програми, після чого вибираєте у вікні опцію "Видалити". Або ж в крайньому разі заходите в розділ з додатками, знаходите потрібний апп і клікаєте "Видалити". І на цьому зазвичай все закінчується.

Попри те, що такий спосіб простий і зручний, він залишає після себе в системі різні файли, невеликі документи та інший кеш. В результаті з кожним днем місця на телефоні залишається все менше, через що девайс може почати пригальмовувати. 

Як правильно видалити додаток з Андроїда

Для початку йдемо в "Налаштування". Прокручуємо вниз до вкладки "Додатки" і відкриваємо "Всі додатки". Тепер, коли ви побачите список усіх встановлених додатків на своєму смартфоні, ви зможете повністю керувати кожним з них.

Відео дня

Далі шукаємо додаток, які потрібно видалити і вибираємо пункт "Пам'ять" або "Сховище", натискаємо нижню кнопку "Очистити", а потім – "Очистити все". Так ви позбудетеся від системного сміття і тимчасових файлів, які накопичилися за час використання додатком.

Чим більше додатків в телефоні, тим важливіше їх правильно видаляти

По завершенні цієї процедури, поверніться назад до попереднього меню, клікніть "Видалити" і підтвердьте свою дію.

Все, ви позбулися програми

Після цього додаток буде видалено, а пам'ять вашого смартфона лише подякує вам. Однак в деяких випадках є ймовірність, що ви не зможете видалити потрібно вам додаток.

Чому не виходить видалити додаток

Якщо ви зробили все за інструкцією, але у вас нічого не вийшло, то, найімовірніше, ви маєте справу з системним додатком. Такі додатки видалити не можна. Принаймні, не можна зробити це так просто – для цього знадобиться сторонній софт або root-права.

Це зроблено виробниками смартфонів з метою запобігти можливим проблемам і пошкодженням, які можуть виникнути при видаленні системних компонентів. Ті, хто усвідомлює всі ризики, можуть знайти способи видалити ці програми, але більшості користувачів це не рекомендується робити.

В Android 14, до речі, з'явиться можливість видалити такі встановлені додатки, без отримання root-прав і гайдів в інтернеті. Видалити можна буде будь-який софт, який не впливає на працездатність пристрою, тим самим звільнивши пам'ять і обмеживши небажану фонову активність.

Вас також можуть зацікавити новини: