Магазини можуть видалити додаток Twitter (X) зі своїх каталогів / фото ua.depositphotos.com

Днями Маск повідомив, що з X (колишній Twitter) незабаром приберуть можливість додавати людей в чорний список. Це безпосередньо порушує умови, встановлені магазинами App Store і Google Play щодо додатків з призначеним для користувача контентом, повідомляє видання Variety.

Наприклад, в політиці Apple сказано, що в додатках з призначеним для користувача контентом має бути присутня можливість "блокувати образливих користувачів з сервісу" і "механізм для повідомлення про образливий контент і своєчасного реагування на проблеми". 

У Google Play є аналогічне положення, у якому говориться, що в додатках, які розміщені в магазині, має бути присутня "вбудована система для блокування призначеного для користувача контенту і користувачів". 

Відео дня

Як пише Variety, в буквальному прочитанні в правилах йдеться про інструмент блокування користувачів з боку модераторів програми. Тобто про персональні "чорні списки", коли конкретний користувач може "забанити" когось тільки для себе, в політиках мови не йде.

Поки неясно, як саме будуть діяти модератори Google Play і App Store при перевірці соцмережі Маска. Але є ймовірність, що при наступному оновленні додаток соцмережі видалять з каталогів.  

Twitter тепер Х

Минулого місяця новий власник Twitter Ілон Маск оголосив про зміну логотипа соцмережі. А вже наступного дня Маск опублікуваву Twitter новий логотип: замість відомого синього птаха – буква "X". Також домен X.com тепер переспрямовує на сайт Twitter.

Разом з тим Маск закрив можливість читання постів тим, хто не має акаунта в Twitter, а також вирішив обмежити кількість безкоштовних повідомлень.

Вас також можуть зацікавити новини: