5 порад, які допоможуть швидше друкувати на смартфоні / ua.depositphotos.com

Спілкування за допомогою різних застосунків на смартфоні стало одним з головних способів передачі інформації в сучасному світі. За рахунок комфорту, простоти та швидкості доставки повідомлень комунікація через месенджери стає все більш і більш популярною.

Уміння швидко друкувати при цьому вважається ключовим, особливо в сучасних реаліях. Про те, як прискорити процес друку на смартфоні та які корисні поради для збільшення швидкості набору повідомлень існують, і поговоримо нижче. 

Налаштуйте автокорекцію та предиктивний набір

Стандартна корекція тексту в Android і iOS вже сама по собі суттєво спрощує і прискорює набір повідомлень. При цьому мало хто знає, що дану систему можна додатково налаштувати для ще більш ефективної роботи. 

Відео дня
  • В Android для цього слід перейти в "Налаштування" → "Мова та введення" → "Gboard" → "Виправлення тексту"

Скріншот

Тут відображаються всі основні настройки з автоматичного коригування тексту при наборі. Більшість з них працює за замовчуванням, тому деякі функції, які заважають швидкому друку, можна сміливо відключити. Уважно вивчіть список і залиште тільки те, що вам необхідно.

У "яблучних смартфонах" не так багато можливостей налаштувати цю систему під себе. Втім, щось все ж можна зробити.  Зайдіть в "Налаштування" → "Загальні" → "Клавіатура".

Скріншот

Тут можна відключити непотрібні тумблери та підлаштувати процес друку повідомлень індивідуально під себе. Так, якщо предиктивний набір тільки збиває з пантелику, а автокорекція уповільнює набір – сміливо відключайте їх.

Використовуйте безперервний набір

Android-користувачі можуть в рази прискорити швидкість друку, активувавши функцію безперервного набору. Вона дозволяє вводити слова, не відриваючи пальця від клавіатури. При цьому прогалини будуть ставитися автоматично після того, як ви закінчите вводити слово і підніміть палець з клавіатури.

На iPhone, щоб активувати цей функціонал, потрібно встановити сторонню клавіатуру. Такий інструмент може значно прискорити процес друку для досвідчених користувачів.

Задайте власні текстові скорочення

І Android, і iOS вміють запам'ятовувати задані користувачем скорочення і вводити на основі них цілі слова або навіть фрази.

Для того, щоб задати такі кодові символи в Android, необхідно в налаштуваннях знайти пункт "Мова та введення", а там "Користувальницький словник". Натискаємо кнопку "Додати" і вводимо повну фразу, а потім скорочення, яке її вставляє. 

На iPhone аналогічне меню знаходиться в розділі "Налаштування" → "Загальні" → "Клавіатура" → "Заміна тексту". Тут додавання здійснюється за рахунок "Плюса" в верхньому кутку екрана. 

Спробуйте іншу клавіатуру

У магазинах App Store і Google Play є купа альтернативних клавіатур, які поєднують в собі найкращі функції та значно підвищують комфорт і швидкість друку.

Переваги використання таких помічників очевидні: можна користуватися більш сучасним інструментом, який постійно оновлюється і поліпшується. Розробники постійно залучають нову аудиторію до своїх продуктів, а тому сторонні клавіатури точно будуть ефективні. 

Рекомендуємо спробувати: 

SwiftKey / фото Microsoft

Скористайтеся диктуванням

Сучасні інструменти для перетворення мови в текст стали дуже точними та швидкими. Тому, для більш швидкого друку завжди можна надиктувати текст в смартфон, він його автоматично обробить, переведе в текст й вже потім відправить його співрозмовнику.

Дуже зручна функція, якщо потрібно набрати великий за обсягом текст. Активується вона за допомогою іконки мікрофона на всіх стандартних клавіатурах. 

Раніше УНІАН розповідав, чи потрібно заряджати телефон до 100%, коли найкраще ставити його на зарядку, а також ділився загальними порадами по догляду за батареєю.

Також ділилися порадами, як користуватися смартфоном, коли на вулиці мороз. В Україні, де зима проходить при температурі нижче 0°C, телефон на холоді ризикує розрядитися в будь-який момент.

Вас також можуть зацікавити новини: