Як не зіпсувати батарею в телефоні / фото ua.depositphotos.com

Далеко не всі користувачі усвідомлюють, що від правильного зарядження  акумулятора смартфона залежить "життя" і термін служби його роботи.

Власники смартфонів рідко звертають увагу на алгоритм відновлення заряду і від цього істотно знижують термін його життя. Про те, що псує батарею телефону, як доглядати за нею, та як продовжити її нормальну роботу й піде мова. 

Не допускайте повного розряду батареї

Як би дивно це не звучало, але повна розрядка батареї смартфона негативно позначається на його роботу у довгостроковій перспективі.

Відео дня

Крім того, деякі користувачі строго переконані, що після покупки обов'язково необхідно кілька разів повністю розрядити пристрій для стабілізації батареї та максимально ефективного "польоту" апарату. Це міф, який в'ївся в голови людей і насправді тільки шкодить сучасним смартфонам.

Річ у тому, що в старих кнопкових телефонах використовувалися акумулятори зовсім іншого типу і повна розрядка для них була не те, що необхідна, а скоріше не шкідлива. Сучасні літій-іонні батареї не мають таких обмежень і нормально працюють на середніх показниках заряду. 

Регулярно заряджайте смартфон

Сучасні телефони оснащені функцією нагадування користувачам про необхідність заповнення запасу батареї. Включається вона, як правило, на 20% заряду. І це не просто так.

Скріншот

Вся річ у тому, що смартфони краще працюють і довше зберігають властивості батареї, коли заряд поповнюється регулярно і в межах середніх значень.

Тому на питання як не зіпсувати батарею в телефоні можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%. 

Коли потрібно ставити смартфон на зарядку

Згідно з рекомендаціями фахівців, ставити телефон на зарядку найкраще в діапазоні 40-80%. Такий підхід дозволить в рази збільшити термін служби батареї.

Якщо ж телефон необхідно зарядити до 100%, то в такому випадку не перетримуйте його на зарядці. Необхідно по досягненню максимального заряду відразу закінчити процес. Таким чином батарея не буде перегріватися і збереже свої властивості.

Використовуйте енергоощадні розетки

Багато користувачів ставлять телефон заряджатися на ніч. Це нормальна практика, оскільки сучасний темп життя іноді не дозволяє виділити кілька годин для поповнення заряду. 

У таких випадках рекомендується використовувати спеціальні енергоощадні розетки. Вони оснащені спеціальним таймером для регулювання роботи та захищають батарею смартфона від перезарядження. 

Як правильно заряджати телефон Xiaomi

Якщо, наприклад, говорити про смартфони Xiaomi, то вони, окрім всіх своїх чеснот, оснащені ємними акумуляторами, які не вимагають особливого догляду. 

Коротке резюме

Підсумовуючи все вищесказане, виділимо ключові моменти:

  • Не варто допускати повного розряду акумулятора до 0%, за винятком періодичної профілактики;
  • Якщо апарат розрядився, якомога швидше поставте його на зарядку;
  • По можливості тримайте заряд смартфона в діапазоні від 20% до 80%;
  • Не допускайте перегріву батареї та користуйтеся тільки "рідною" зарядкою.

Використовуйте методи описані вище і батарея пристрою точно буде працювати правильно і злагоджено. 

фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН розповідав, як вимкнути безпечний режим на Android. У більшості випадків користувачі активують його випадково, проте відключається він так само просто.

Також ділилися порадами, що потрібно зробити відразу після покупки нового Android-смартфона. Вважається, що операційна система від Google набагато функціональніша, але складніше в освоєння в порівнянні з iOS, яка стоїть в айфонах.

Вас також можуть зацікавити новини: