Як дізнатися, що ваш Xiaomi не Сірий: найпростіший спосіб / фото ua.depositphotos.com

У невеликих і неверифікованих магазинах, які пропонують телефони Xiaomi дешевше, нерідко можна купити пристрій, призначений для китайського ринку.

Як правило, ці моделі пізніше отримують апдейти та патчі, не завжди підтримують глобальну прошивку і можуть не працювати з сервісами Google. Однак, найбільш значущою проблемою є повна відсутність гарантійної підтримки. Сьогодні ми розповімо, як цього уникнути, швидко перевіривши смартфон навіть до покупки.

На щастя, визначити регіон, для якого призначений ваш Xiaomi-девайс, не складає великих труднощів. Виробник активно бореться з нелегальними постачальниками, тому створив спеціальний онлайн-портал, де кожен може перевірити регіон свого пристрою.

Відео дня

Все, що для цього буде потрібно – IMEI пристрою, який можна дізнатися не тільки з налаштувань, але і на пакуванні, що дозволяє здійснювати перевірку пристрою ще до його покупки.

Оригінальні смартфони Xiaomi повинні поставлятися в офіційній упаковці з логотипом Xiaomi і мати номер моделі і IMEI на коробці

Як дізнатися, що ваш смартфон Xiaomi не сірий

Для перевірки регіону вашого Хіаомі, досить перейти на портал Xiaomi Verify, ввести IMEI смартфона та підтвердити капчу. На екрані відразу відобразитися інформація про назву й регіон пристрою, для якого був введений номер IMEI. Якщо все ок, користувачів зустріне зелена галочка.

Скріншот

Якщо пристрій було виготовлено для китайського ринку, замість зеленої галочки висвітиться червоний хрест, що означає, що такий пристрій краще не купувати. Якщо ж пристрій вже було придбано, то краще відмовитися від оновлення прошивки, щоб уникнути ризику перетворити смартфон в "цеглину".

Разом з тим подібні пристрої можуть бути небезпечними для використання, оскільки вони можуть містити шкідливе ПЗ, яке може красти особисті дані або нашкодити пристрою. Тому важливо купувати смартфони Xiaomi лише у офіційних дистриб'юторів та уповноважених продавців, щоб уникнути ризику придбання підробленого пристрою.

Раніше УНІАН також розповідав, як відрізнити оригінальний iPhone та AirPods від підробки. Китайські підробки навряд чи прослужать вам довго, тому потрібно переконатися в справжності "яблучного" пристрою.

Також ділилися корисним додатком, за допомогою якого можна швидко перевірити знос батареї на Android. Утиліта допоможе дізнатися напевно, чи варто задуматися про заміну акумулятора або проблема швидкої розрядки криється в чомусь іншому.

Вас також можуть зацікавити новини: