Як зрозуміти, що батарею в смартфоні пора міняти: перевірте самі / ua.depositphotos.com

Акумулятор в смартфонах, як і раніше, залишається витратним матеріалом, як і в самих ранніх моделях з нульових. Від стану батареї залежить дуже багато: термін служби та продуктивність пристрою, якість апарату, температура, до якої він буде нагріватися при роботі й т.д.

Зупинити процес старіння акумулятора неможливо, проте можна контролювати його стан. Якщо ваш смартфон раптом став швидше розряджатися, то, можливо, проблема не тільки в "ненажерливості" деяких додатків, але і в стані батареї. Як дізнатися, що батарейку пора міняти – в матеріалі УНІАН.

Як зрозуміти, що акумулятор в смартфоні пора міняти

Є кілька ознак, які вказують на те, що акумулятор у вашому смартфоні вже почав втрачати місткість:

Відео дня
  • Швидкий розряд акумулятора. Якщо смартфон швидко розряджається, навіть якщо він просто лежить "без діла", це може бути ознакою того, що пацієнт швидше мертвий, ніж живий.

  • Непередбачувана поведінка рівня заряду. Якщо рівень заряду на вашому телефоні скаче або після перезавантаження показує некоректний рівень заряду, це може бути ще однією ознакою того, що акумулятор вже не працює належним чином.

  • Часті підвисання, перегрів. Це може бути пов'язано з деградацією акумулятора, який стає менш ефективним і нагрівається більше навіть при найпростіших завданнях.

Втім, навіть попри всі ці очевидні ознаки, перед заміною батареї краще перевірити її за допомогою спеціальних сервісів.

У власників iPhone є розділ "Акумулятор" в налаштуваннях, де вказана максимальна місткість батареї – з часом вона знижується. Схожа фіча є на пристроях Xiaomi, Redmi та Poco. А що робити власникам інших гаджетів на Android?

Як дізнатися знос батареї на iPhone

У магазині Google Play можна знайти популярний і надкорисний додаток під назвою AccuBattery. Ця безкоштовна утиліта не тільки розповідає користувачам про реальний стан акумулятора їх девайса, але й показує, які процесори зараз запущені на фоні та сильно "їдять" батарею.

Щоб дізнатися реальний знос батареї в своєму смартфоні: скачайте і встановіть додаток, розрядіть батарею до 15%. Далі поставте апарат заряджатися і не чіпайте його, поки акумулятор не набере повні 100 відсотків. Потім залиште смартфон на зарядці ще на пів години.

Після виконання дій вище, відкрийте AccuBattery і подивіться, яку місткість акумулятора покаже програма. Якщо рівень впав нижче 80%, то батарею бажано поміняти. Принаймні, батарея буде набагато гірше тримати заряд, ніж на новому смартфоні, і раптово "вирубуватися" – особливо на холоді.

Якщо рівень впав нижче 80%, то батарею пора міняти

Звичайно, в Google Play є купа подібних програм для перевірки стану батареї, але серед них можуть виявитися додатки, замасковані під віруси або майнінги. Тому сміливо качайте AccuBattery – у сервісу більше ніж 10 мільйонів завантажень.

До слова, якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її насилу вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили.

Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникати повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: