Як перевірити вологозахист телефону без води: допоможе особливе додаток / ua.depositphotos.com

Щоб перевірити, чи збереглася у вашого телефону вологозахист після багатьох років експлуатації девайса, необов'язково перевіряти його в "бою". Існує "сухий" спосіб перевірки смартфонів, наділених опцією вологозахисту, який дозволить з'ясувати, чи варто вам переживати, якщо ви раптом дійсно упустите свій дорогоцінний девайс в воду.

Такий спосіб перевірки також буде актуальний тим, хто і не підозрював про наявність такої функції в своєму смартфоні. Річ у тому, що деякі виробники впроваджують вологозахист в свої смартфони по замовчуванню, при цьому не надаючи офіційної інформації про відповідну функції, щоб не проходити ряд лабораторних випробувань для отримання сертифікації стандарту IP.

Крім того, даний метод може стане в пригоді в тому випадку, якщо ваш смартфон був підданий ремонту. Все тому, що після розбирання багато користувачів з вологозахищеними смартфонами починають сумніватися (і не безпідставно) в тому, що рівень вологозахисту залишається таким же після ремонту, особливо якщо майстерня не надає таку гарантію після розтину пристрою.

Відео дня

Як перевірити вологозахист смартфона, не занурюючи його в воду

Щоб перевірити якість захисту телефону від вологи, потрібно завантажити і встановити особливий застосунок Water Resistance Tester з Google Play та запустити відповідний тест. Додаток буде використовувати барометричний датчик, який є майже в кожному сучасному пристрої Android.

Програма заміряє тиск в різних місцях корпусу гаджета, перевірить, чи працюють захисні пломби. Через декілька хвилин – на весь цей час потрібно відкласти девайс в сторону і спостерігати за процесом – додаток попросить натиснути двома пальцями на зазначені точки на екрані і дочекатися результату. На підставі перепаду тиску тестер покаже, чи є у смартфона вологозахист.

Таким чином, відхилення тиску розкажуть вам про ступінь надійності захисного ущільнення і здатності вашого мобільника протистояти волозі.

Скріншот

Раніше УНІАН розповідав, як дізнатися, що пора замінити батарею вашого смартфона. Симптоми швидкої смерті акумулятора – уповільнена робота смартфона, часті підвисання, короткий термін автономної роботи. Але перед заміною батареї краще перевірити її за допомогою спеціального додатка.

Також ділилися порадами, як продовжити життя батареї смартфона. Зупинити процес старіння акумулятора смартфона неможливо, проте можна контролювати його стан. 

Вас також можуть зацікавити новини: