Як відновити листування в Telegram / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні месенджер Telegram є, мабуть, найпопулярнішим сервісом серед українських користувачів. Люди активно спілкуються між собою, моніторять новини та переглядають різний контент.

Іноді листування і цілі діалоги можуть зникнути чи видалитися з різних причин. На жаль, телеграм не підтримує повне відновлення втрачених повідомлень, проте дещо зробити все ж можна. 

Як працює Телеграм

Повідомлення з ваших діалогів відправляються на сервери меседжера в зашифрованому вигляді – там вони обробляються і відправляються далі одержувачу. Самі дані зберігаються в "хмарі" та через неї синхронізуються з застосунками на пристроях користувачів. Тому, якщо видалити телеграм з телефону або комп'ютера, всі ваші листування залишаться й автоматично синхронізуються з минулими діалогами.

Відео дня

У секретних чатах безпеці приділяється набагато більше уваги. Там інформація поставляється в зашифрованому вигляді між користувачами безпосередньо, без участі серверів Telegram. Відповідно вся інформація зберігається тільки на пристроях користувачів.

Про видалення чатів

Політика конфіденційності Telegram така, що вся інформація, яку користувачі пересилають один одному, не архівується. Отже, якщо ви видаляєте повідомлення, фотографію чи відео зі свого чату, воно також видаляється із сервера Телеграм. Відновити таке повідомлення неможливо. Аналогічний принцип працює і щодо самих чатів або діалогів. Їх видалення остаточне і безповоротне. 

Чат можна видалити тільки у себе або одночасно у себе та співрозмовника. У першому випадку інформація залишиться в одного користувача, і за бажання її можна буде переслати іншому. У другому ж відновлення неможливе.

Як відновити листування в телеграмі

  • Скасуванням видалення чату. Ви напевно помічали, що в перші 5 секунд після видалення у вас є можливість зупинити видалення чату або листування. Таким чином можна встигнути скасувати випадкове видалення. 
  • Пересиланням повідомлень. Якщо користувач видалив чат тільки у себе, то вони залишилися в доступі у його співрозмовника. Тому можна просто попросити переслати потрібну інформацію знову.

Як не втратити важливу інформацію

Щоб не доходило до втрати та відновлення даних, їх краще попередньо зберігати. Найнадійніший варіант – вивантажити всю формацію з листувань у вигляді архіву. Однак така функція є тільки в десктопної версії телеграма.

Скріншот

Простіший варіант – скористатися функцією збережного. Це вбудований діалог в телеграмі, який унікальний для кожного користувача. Там можна зберігати важливі дані та інформацію без ризику втрати.

Скріншот

Нагадаємо, раніше в Telegram-каналах з'явилася можливість публікувати платні пости. Як створювати їх, читайте в нашій замітці.

Також ми ділилися порадами, як захистити свій акаунт і листування в Telegram. Вони допоможуть уникнути витоку особистих даних і убезпечать ваш профіль від злому.

Вас також можуть зацікавити новини: