Як прискорити будь-який телефон Android за допомогою секретної настройки / Фото REUTERS

Якщо порівнювати iOS і Android, то "яблучна" операційна система завжди вважалася більш стабільною й оптимізованою, ніж "гуглівська". Разом з тим, користувачі ОС від Google мають більше свободи у плані налаштувань і модифікації, дозволяючи їм підлаштувати систему під себе.

Однією з таких "фішок" є режим розробника, доступ до функціонала якого може отримати будь-який Android-користувач. Все, що для цього потрібно – трохи покопатися в налаштуваннях.

Як прискорити будь-який Android-смартфон: ультимативна настройка

Щоб розблокувати приховані опції, зайдіть в налаштування смартфона, відкрийте "Відомості про телефон", потім – "Відомості про ПО". Далі знайдіть пункт "Номер збірки" і натисніть на нього 7 разів поспіль. Кілька разів система повідомить вас про поточний прогрес увімкнення режиму, а потім оповістить про його активацію.

Відео дня

Після цього для користувачів стане доступним режим розробника – потрібно повернутися на попередню сторінку і знайти в меню пункт "Параметри розробника".

Скріншот

Насамперед прискорити смартфон можна, змінивши налаштування графічного прискорювача. В меню параметра "Апаратне прискорення" потрібно поставити галочку напроти пункту "Прискорити роботу GPU". Можна ще поставити галочку напроти пункту "Відключення апаратного накладення" і "Включення 4X MSAA".

Ще один пункт меню режиму розробника, який нам цікавий – це настройка анімації в параметрі "Промальовка". За замовчуванням на всіх пристроях Android значення пунктів "Анімація вікон", "Анімація переходів" і "Тривалість анімації" встановлено на "1х". Якщо потрібно прискорити відкриття вікон, варто зменшити це значення до 0,5х або й зовсім відключити анімацію повністю.

Скріншот

Виконавши всі дії вище, ви змусите смартфон працювати швидше, "вичавивши" максимум із закладеного потенціалу процесора, графічного прискорювача та оперативної пам'яті.

Важливо! Якщо у вашого пристрою слабкий процесор або мало оперативної пам'яті, то в параметри розробника краще не лізти – може погіршитися автономність, також смартфон може нагріватися сильніше, ніж зазвичай.

Подібні прискорення орієнтовані насамперед на тих, хто активно використовує свій смартфон для ігор і "важких" додатків. 

Раніше УНІАН розповідав, що потрібно відключити, щоб ваш смартфон не глючив і спритно відкривав всі додатки. Ці лайфхаки насамперед орієнтовані на власників слабких або застарілих гаджетів. 

Також розповідали, як зрозуміти, що ваш смартфон зламали. Щороку з'являються все новіші та все хитріші способи злому, які загрожують безпеці все більшій кількості користувачів і компаній.

Вас також можуть зацікавити новини: