Безкоштовні нейромережі для генерації фото: найкращі варіанти для новачків / Джерело: Leonardo

У світі штучного інтелекту нейромережі стають дедалі потужнішими та творчішими. Одним із найдивовижніших досягнень у цій галузі стала здатність нейромереж генерувати фотографії, ґрунтуючись на текстовому описі.

Генеративні нейромережі привертають увагу тим, що для досягнення крутого результату не обов'язково вміти малювати чи бути дизайнером – достатньо правильно сформулювати текстовий запит (або підібрати картинку-референс) і нейромережа все зробить за вас. А поки в мережі точаться баталії навколо того, чи можна вважати такі малюнки автентичними, ми підготували добірку безкоштовних і простих у використанні сервісів для генерації фото.

Leonardo AI

Чудовий варіант для новачків або тих, для кого Midjourney здався занадто складним. Цей безкоштовний Text-to-Image генератор на основі Stable Diffusion дає можливість отримати якісний результат за мінімальних зусиль.

Відео дня

Сервіс доступний безкоштовно, але на день вам надається 150 "монет", що дає змогу створити до сотні зображень на день залежно від обраної моделі та налаштувань. Після реєстрації юзери потрапляють на головну сторінку сервісу, де можна не тільки оцінити найкращі роботи, а й дізнатися, як вони зроблені, просто клікнувши на них.

Нейромережі для генерації фото: 5 безкоштовних сервісів, які підійдуть новачкам

Aitubo

Цей сервіс тільки починає набирати популярність. Він має точну і деталізовану генерацію зображень різної складності та стилю, що робить його особливо привабливим для творчих професіоналів і художників.

Щоб почати створювати зображення, достатньо авторизуватися через свій Google-акаунт. Відразу після реєстрації всі нові користувачі отримують 100 "монет" на свій рахунок. Також користувачі можуть отримувати по 50 монет на день, просто заходячи на сайт.

Нейромережі для генерації фото: 5 безкоштовних сервісів, які підійдуть новачкам

Ideogram

Нейромережа для генерації картинок від колишніх співробітників Google. У плані функціоналу вона майже нічим не поступається MidJourney чи DALL-E, представляючи широкий спектр можливих стилів і жанрів.

Користувачі також можуть ставити "лайки" чужим роботам, брати їх за основу і створювати на їхній базі власні ремікси або варіації, тобто нейромережа перетворюється на свого роду соціальну мережу. Користувачі кажуть, що це один із найперспективніших інструментів нейрогенерації контенту на сьогоднішній день.

Нейромережі для генерації фото: 5 безкоштовних сервісів, які підійдуть новачкам

Lexica

Одна з найпростіших та інтуїтивно зрозумілих нейромереж. У ній найлегше почати малювати й одразу отримувати унікальні та якісні зображення відповідно до ваших потреб і вподобань.

Однією з ключових "фішок" Lexica є її унікальна функціональність, що включає не лише генератор зображень, а й пошукову систему, яка базується на величезній колекції понад п'ять мільйонів готових артів, створених з використанням моделі Stable Diffusion.

Нейромережі для генерації фото: 5 безкоштовних сервісів, які підійдуть новачкам

SeaArt

Ще одна крута безкоштовна нейромережа, що може замінити Midjourney. Вона має величезний потенціал і практично нескінченні можливості. Практично щомісяця розробники впроваджують нові фічі, покращують наявні та виправляють недоліки.

На сайті SeaArt доступні уроки для початківців, у яких докладно і наочно розповідається про функції нейромережі та способи їх використання. А еще у нейромережі є офіційний застосунок для Android з повним функціоналом основного сервісу.

Нейромережі для генерації фото: 5 безкоштовних сервісів, які підійдуть новачкам

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко і правильно почистити зарядний порт телефону за допомогою предмета, який є в кожного вдома. Цю процедуру рекомендується повторювати раз на кілька місяців.

А ще розповідали, чому не варто заряджати смартфон вночі. Ця невинна звичка може призвести до серйозних наслідків для вашого девайса в довгостроковій перспективі.

Вас також можуть зацікавити новини: