Фото прес-служби ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна пообіцяв військовим капеланам добиватися присвоєння їм статусу учасника бойових дій.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це він сказав під час зустрічі з капеланами та вручення державних нагород й відзнак голови ОДА.

«Отці-капелани супроводжують наше воїнство на передовій. Сьогодні немає жодної конфесії у Тернопільській області, яка б не долучилася у якості капеланів чи волонтерів до підтримки Збройних сил України, до відновлення обороноздатності нашої держави. Хочу подякувати всім отцям, котрі сьогодні забезпечують служіння у військових з’єднаннях області», – звернувся до присутніх Барна.

Відео дня
Фото прес-служби ТОДА

Також голова облдержадміністрації пообіцяв підтримку отцям-капеланам щодо надання їм статус учасника бойових дій.

«Вважаю, що ті кроки, які роблять зараз солдати з підтримкою духовенства, є не менш важливі, ніж війна зброєю. На найближчі сесії обласної ради я висуну таке рішення і ми зробимо все для того, щоб наші дії в області мали продовження на рівні країни», – сказав голова ТОДА.

Фото прес-служби ТОДА

Принагідно керівник області також обговорив з капеланами методи співпраці духовенства з військовими на передовій, а також питання духовної підтримки тих, хто повернувся додому, адаптації воїнів до повсякденного життя, а також їхнього працевлаштування.

Фото прес-служби ТОДА