На Тернопільщині збудують нову школу за 60 млн грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, участь у закладанні символічної капсули у фундамент навчального закладу в Селі Шупарка Борщівського району, взяв голова ТОДА Степан Барна.

Школу в селі вирішили збудувати, оскільки приміщенню, в якому наразі навчаються діти, – уже понад 100 років. Наразі в ньому навчаються з  Шупарки та Худіївки.

Відео дня

"Я впевнений, що понад 170 дітей, на яких розрахована нова школа, будуть навчатися в комфортних умовах та матимуть можливість розвивати село. Чому це відбувається? Бо стратегія держави якраз полягає в тому, щоб зробити максимально доступною послугу для людей. Ці кроки уже стали системними, адже майже у всіх школах області відбулися зміни, починаючи від заміни вікон до облаштування нових кабінетів природничо-математичного спрямування", – зазначив Барна.

Будівництво школи в Шупарці розпочалося наприкінці грудня. Розраховано воно на три роки. Фінансування відбувається з державного фонду регіонального розвитку. Вартість об'єкта – майже 60 млн грн.

"Це один з перших об'єктів, де за останні три роки ми вже не працюємо над завершенням довгобудів, а розпочинаємо нове будівництво", – акцентував голова ТОДА.

Також він додав, що завдяки ініціативі народного депутата України від Тернопільщини Олега Барни в бюджеті уже закладено 4 млн грн на ремонт дороги до Шупарки.