Фото прес-служби ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна доручив забезпечити родини загиблих воїнів АТО належним інформуванням щодо  оформлення документів на допомогу чи пільги.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, дане доручення було дано під час зустрічі Барни,  начальників управлінь та тимчасово виконуючого обов'язки військового комісара ТОВК Олександра Скумбрія зустрілися з родинами загиблих учасників АТО.

На зустрічі обговорювали найактуальніші питання, які турбують родичів загиблих воїнів.

Відео дня

Однією з найбільших проблем, за словами присутніх, виявилося недостатнє інформування в оформленні відповідних документів на допомогу чи пільги. Родичі загиблих озвучили побажання, щоб за ними закріпили окремого працівника, який би допомагав вирішувати усі документальні проблеми.

Фото прес-служби ТОДА

«Насправді є такі проблеми і ми їх усвідомлюємо. Тому хочемо відпрацювати модель, яка дасть можливість покращити взаємокомунікацію. Ми готові над цим працювати. 2018-ий став для нас досить плідним, ми зробили багато добрих справ. Особливо надзвичайні спогади із зібрання «Єдиної родини» і в Зарваниці Теребовлянського району, і в Лішні Кременецького району. Приємно, що за підсумком маємо конкретний результат. А це, наприклад, упорядкована каплиця святого Юрія в Зарваниці, що присвячена загиблим героям. Також, не менш важливим питанням, є розташування пам’ятної стіни у Тернополі. Має бути таке місце, де ми разом зможемо віддати шану нашим героям», – зазначив Барна.

Під час діалогу піднімали також питання оздоровлення родин загиблих воїнів та їхнього безкоштовного проїзду у громадському транспорті області. Вирішили, що при виникненні конфліктів із перевізниками родичі загиблих одразу звертатимуться в управління  регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства облдержадміністрації для оперативного реагування.