Ілюстрація REUTERS

В Тернопільській області у лютому найбільше подорожчали цукор та овочі, подешевшали – яйця, м’ясо та фрукти.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в обласному управлінні статистики, на споживчому ринку області в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому знизилися на 0,1%. Найбільше подешевшали яйця – на 8,2%.

На 2,0% та 1,6% знизилися в ціні фрукти та м’ясо і м’ясопродукти.

Відео дня

Крім того, на 0,8–0,1% стали дешевшими рис, масло, сметана, олія соняшникова, сири.

Водночас на 3,8% та 2,6% подорожчали овочі та цукор, на 1,9-1,0% кисломолочна продукція, макаронні вироби, продукти переробки зернових, на 0,6%  – риба та продукти з риби, молоко.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 0,6%, у т.ч. алкогольні напої на – 0,8%, тютюнові вироби – на 0,4%.

Одяг і взуття подешевшали на 0,5%, зокрема, одяг – на 0,8%, взуття – на 0,2%.

Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишились на рівні попереднього місяця. Разом з тим утримання та ремонт житла подорожчали на 0,4%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,3% насамперед спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції та амбулаторних послуг.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% в основному спричинено здешевленням палива та мастил на 1,3%. Разом з тим на 3,6% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,3%, що пов’язано з подорожчанням послуг інтернету на 3,4% та мобільного зв’язку на 3,2%.

Ціни у сфері відпочинку і культури зросли на 1,5%, що в основному зумовлено подорожчанням вартості туристичних послуг на 13,6% та кабельного телебачення на 9,6%.