На Тернопільщині фахівці вибухотехнічної служби спільно з кінологами обстежили усі виборчі дільниці

На Тернопільщині усі підрозділи Нацполіції Тернопільщини перейшли на посилений режим несення служби.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, зокрема, напередодні другого туру президентських виборів поліцейські обстежили виборчі округи та виборчі дільниці на предмет безпечності. Мета –  запобігти можливим порушенням виборчого процесу та забезпечити порядок у місцях проведення голосування.

Фахівці вибухотехнічної служби спільно з кінологами провели профілактичні огляди приміщень, де зберігатимуться бюлетені, виборча документація, а також відбуватиметься процес голосування. Обстежили їх на виявлення можливих  небезпечних та підозрілих предметів, речовин.

Відео дня

 За словами начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області Ігоря Васьківа, предметів, які б становили небезпеку громадян, на виборчих дільницях виявлено не було.

Загалом на території Тернопільщини функціонує 5 виборчих округів: у Тернополі, Збаражі, Зборові, Теребовлі та Чорткові, а також 1183 виборчих дільниці.

У день виборів на виборчих округах чергуватимуть додаткові наряди вибухотехнічних груп. Їхні задачі: оперативне реагування на можливі порушення громадського порядку та повідомлення про замінування чи виявлення небезпечних предметів на дільницях.

Правоохоронці закликають мешканців краю не порушувати громадський порядок під час волевиявлення та дотримуватися закону.