Ілюстрація / REUTERS

Українці майже три тижні сидять на карантині, але здається, що пройшла ціла вічність. Наче вже переглянуті всі серіали і фільми з вашого давнього списку must watch, перечитані книги і навчальні посібники, "відвідані" онлайн-концерти улюблених музикантів, освоєні початкові курси кулінара і навички заняття спортом в домашніх умовах. Навіть онлайн-тури по музеям та замкам пройдені! Що далі? Зависаємо на онлайн трансляціях природи!

Читайте такожПодорожі на дивані: українцям презентували добірку віртуальних виставок

Насправді, на тому ж Youtube вже далеко не перший рік транслюються включення з веб-камер в різних точках планети. Як правило, вони більш-менш статичні, деякі можуть періодично рухатися по осі, а показують вони те, що відбувається в тому чи іншому місці тут і зараз. Особливо багато можливостей "розгулятися" тут є у любителів природи.

Наприклад, чимало веб-трансляцій доступні на Youtube-каналі Explore Zen Den, який позиціонує себе як канал із заспокійливими відео природи. Те, що треба в умовах стресу через карантин і коронавірусну істерію. Тут варіанти найрізноманітніші - від полярного сяйва і мальовничих озер до сонячних пляжів та гірських вершин.

Також тут є чимало камер із заповідників і зоопарків, так що є возмонжсоть спостерігати не тільки за красивими краєвидами, але і життям тварин у природних або наближених до них умовах.

Окреме поле діяльності в Youtube відкривається для бьордвотчерів. Крім вже згаданого вище Explore Zen Den, чимало цікавих відео-стримів доступні на Youtube-каналі Cornell Lab Bird Cams, де можна у прямому ефірі спостерігати за життям птахів. До речі, весна - ідеальний для цього час, адже як раз зараз багато птахів висиджувають пташенят, а тому протягом найближчих місяця-двох у вас є можливість повністю прослідкувати життєвий цикл птахів від висиджування до покидання гнізда.

Раніше УНІАН.Туризм підготував для вас добірки кращих онлайн-екскурсій по Україні та світу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.