Дуріан заборонено їсти в громадських місцях у багатьох країнах Азії / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Країни Азії серед іншого приваблюють туристів великою кількістю дешевих екзотичних фруктів, які на Заході зазвичай коштують в рази дорожче. Проте це задоволення може дорого обійтися іноземним гостям.

Так, користувач r/mildlyinteresting опублікував на платформі Reddit оголошення з готелю у В'єтнамі, в якому він зупинився під час відпустки, з попередженням про те, що за поїдання в номерах фрукта дуріан гості будуть оштрафовані на 100 доларів США.

Туристам заборонили їсти дуріан у в'єтнамському готелі / скріншот з Reddit

Турист, ймовірно, сприйняв це як жарт або безглузду вимогу, проте інші користувачі поспішили пояснити, що це цілком звичайне явище не тільки у В'єтнамі, але і в багатьох інших країнах Азії. Річ у тім, що плоди дуріана мають жахливо неприємний запах, який до того ж практично неможливо вивітрити з приміщення – він буквально в'їдається в усе навколо. Тому в багатьох громадських місцях діють суворі правила щодо його споживання, причому як всередині приміщень, так і на деяких відкритих локаціях.

Відео дня

"Це поширене по всьому регіону вирощування дуріану, тому що запах зберігається протягом тривалого часу. Деякі також забороняють мангостин, тому що, якщо він потрапляє на килими і тканини, його практично неможливо видалити", – розповів користувач pkgumac.

"Я живу в Малайзії, де дуріан – бог серед фруктів. Запах прилипає до всього і не зникає, що б ви не робили. Я заборонив возити дуріан в своїй машині – його навіть в багажнику перевозити не можна", – поділився досвідом користувач sixfivezerofive.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам розповіли, які предмети в готельних номерах є найбруднішими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.