Експерт пояснив, чому в літаку краще обирати місце біля вікна / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерт із подорожей, засновник веб-сайту з бронювання турів та розваг Джеймс Сміт поділився кількома лайфхаками для ідеального польоту. Mirror опублікувало його поради, які забезпечать вам комфортну подорож навіть у економ-класі.

Обирайте сидіння з розумом

Вибирайте місце біля вікна, якщо це можливо. Це не тільки дасть вам "стіну", на яку можна спертися, але й убереже вас від роздратування та зайвих рухів, коли іншим пасажирам буде потрібно скористатися туалетом. Сидіння біля проходу, з іншого боку, може забезпечити трохи більше місця для ніг. Деякі авіакомпанії, такі як Ryanair і easyJet, стягують додаткову плату з пасажирів, які хочуть вибрати певне місце, тож врахуйте це.

Носіть комфортний одяг

Носіть одяг з дихаючої тканини, бажано вільного крою. І не забудьте про теплі шкарпетки. У повітрі може стати набагато холодніше, ніж ви думаєте, навіть якщо температуру в салоні регулюють. Ви точно не хочете терпіти холод, намагаючись заснути.

Відео дня

Візьміть подушку для шиї

Ергономічна дорожня подушка може запобігти нахилу голови, забезпечуючи підтримку шиї та кращий сон.

Обмежте джерела шуму та світла

Маски для очей можуть блокувати освітлення салону, а шумозаглушуючі навушники або затички для вух можуть допомогти заглушити навколишній шум. 

Пийте воду

Повітря в салоні може бути досить сухим. Пийте воду до та під час польоту, але не вживайте кофеїну та алкоголю, оскільки вони можуть порушити ваш цикл сну. 

Обмежте використання гаджетів

Синє світло від екранів може перешкоджати виробленню мелатоніну – гормону, який регулює сон. Натомість почитайте книгу або послухайте заспокійливу музику.

Інші поради туристам: завжди робіть це в готелі

Працівник готелю радить туристів завжди перевіряти туалет у номері. Особливо ця порада актуальна для країн із теплим кліматом, як-от Таїланд чи Австралія.

За словами працівника готелю, варто змивати туалет коли ви тільки заселилися в номер та щоразу, коли ви повертаєтеся до кімнати. Справа в тому, що в місцях зі спекотним кліматом багато комах. Ви точно захочете скористатися цією порадою, якщо боїтеся різних павуків чи повзунів.

Вас також можуть зацікавити новини: