В цій печері 12 дітей та їхній тренер провели 2,5 тижні / Фото REUTERS

Тайська влада вирішила перетворити печеру Тхам Луанг, де 2,5 тижні прожила японська підліткова футбольна команда з тренером, на музейний комплекс.

Читайте такожТайський тренер, який допоміг вижити дітям у печері, 10 років провів у буддійському монастирі

Як йдеться в сюжеті ТСН, експозиція розповідатиме, як відбувалися пошуки та сама рятувальна операція. Чиновники планують, що завдяки цій історії з щасливим фіналом, нерозвинений в туристичному плані регіон стане однією з найцікавіших туристичних принад.

Поки що невідомо, чи працюватиме музей цілий рік, адже з червня по жовтень у Таїланді сезон дощів. Наразі ж печеру закрито, там планують встановити попереджувальні знаки для відвідувачів.

До речі, напередодні одразу дві голлівудські кінокомпанії заявили про плани зняти фільм про дитячу футбольну команду, що опинился в пастці в печері на 2,5 тижні, та їхніх рятівників.

Як повідомляв УНІАН, 12 підлітків з японської футбольної команди та їхній тренер зникли 23 червня 2018 року. Коли вони були на екскурсії в печері Тхам Луанг, почалася повінь, і група опинилася відрізана від виходу. Через десять днів їх знайшли, однак не змогли одразу вивести на поверхню через дощі. Операція з порятунку підлітків та їхнього тренера почалася 8 липня і завершилася 10 липня. В ній приймали участь рятувальники, волонтери та дайвери з усього світу, в тому числі двоє українців.