На Закарпатті внаслідок сходження лавини загинув турист / zak.depo.ua

У Рахівському районі Закарпатської області під снігову лавину потрапили троє туристів, один з них загинув.

Про це голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомив у Facebook.

"У суботу (25.01) під вечір у Рахіському районі (Закарпатська область) троє 28-річних мешканців Києва, котрі проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину. Двом чоловікам вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув", - повідомив голова ОДА.

Читайте такожНа Закарпатті лавина повністю перекрила трасу

За словами Москаля, перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки є безпечним цей маршрут. Незважаючи на застереження рятувальників, всі троє вирішили піти в гори.

"Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю. Один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг відкопати свого товариша. Після чого обидва відкопали третього. На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув. Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій", - зазначив Москаль.

Як повідомив голова облдержадміністрації, наразі життя киян у безпеці.

Москаль додав, що разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло загиблого.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 25 січня рятувальники знайшли туриста з Німеччини, який заблукав у Карпатах.