У Карпатах знову загубилися туристи / Фото УНІАН

На Закарпатті рятувальники сьогодні близько 10:00 знайшли туристів, які заблукали вчора в районі гори Говерла.

Читайте такожВ Карпати взимку на машині: кілька лайфхаків, щоб відпочинок вдався

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Наразі рятувальники ДСНС надають долікарську допомогу постраждалим, адже ті отримали переохолодження.

«Далі надзвичайники супроводять туристів до найближчого рятувального будиночка, аби там відігріти їх гарячим чаєм і у подальшому доправлять їх до найближчого населеного пункту», - зазначається в повідомленні.

Двоє туристів (чоловік та жінка) заблукали вчора, коли під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир на місцевості. Туристи самі зателефонували поліції та повідомили, що загубились. Ця інформація була передана рятувальникам, які у телефонному режимі дізнались в потерпілих про орієнтовні координати їхнього місця знаходження. Туристи розповіли, що сильний вітер здув у них палатку, тож вони викопали заглиблення в снігу й чекали на допомогу.

Читайте такожДумав, тут буде, як в Європі: врятований турист-німець розповів про блукання в Карпатах (відео)

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві групи: одна із фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів, а інша із ГПРВ с. Лазещина. Усього в пошуково-рятувальній операції, яка тривала ніч та ранок брали участь 11 чоловік та дві одиниці спецтехніки.

Пошуково-рятувальні роботи відбувались за поганих погодних умов: в горах іде сильний сніг, погана видимість та сильний вітер.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, протягом зими в Українських Карпатах частішають трагічні нещасні випадки з туристами, які вирушають у гори, адекватно не оцінивши погодну обстановку чи власний рівень підготовки. 

Так, 22 лютого стало відомо про загибель двох туристів від обмороження, які у складі групи з восьми осіб вирушили на гору Піп Іван. Рятувальна операція, до якої загалом задіяли майже 40 осіб, тривала кілька днів. В результаті до лікарень госпіталізували не лише кількох постраждалих туристів, але й трьох рятувальників, які отримали обмороження під час пошукової операції.