Ілюстрація / REUTERS

Цьогоріч міжнародний аеропорт Миколаїв очікує залучення нових авіакомпаній, у тому числі й бюджетних.

Читайте такожАеропорт Ужгорода відновить свою роботу після 3 років перерви

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Володимира Омеляна, який знаходиться в Миколаєві з робочою поїздкою.

Відео дня

"У грудні 2018 року відновив свою повноцінну роботу аеропорт Миколаєва. У лютому 2019 року аеропорт прийняв перший рейс в нічний час - всі служби спрацювали на "відмінно". На цей рік заплановано розширення діяльності, нарощування пасажиропотоку, залучення нових авіакомпаній, у тому числі й бюджетних", - цитує прес-служба міністра інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, Миколаївський аеропорт побудований в 1944 році й протягом тривалого часу використовувався як військовий, для Збройних Сил СРСР. Пізніше почав виконувати функції цивільного аеропорту. Останній регулярний рейс був здійснений навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт був відключений від енергопостачання за борги.

У 2017 році все майно комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Миколаїв" було передано на баланс КП "Агентство розвитку", яке реорганізовано в КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

Наприкінці 2018 року авіакомпанія SkyUp почала виконувати міжнародні чартерні рейси з Миколаєва.