Велосипед, як «народний» засіб пересування, завойовує неабияку популярність у європейців.

Топ-5 велосипедних країн Європи

Читайте такожКиїв скористається скандинавським досвідом у розвитку велоінфраструктури – КМДА

Бельгія

У Бельгії близько 8% всіх поїздок відбуваються на велосипеді. Велоспорт є національним видом спорту для бельгійців. У 2018 році 400 тисяч працівників, які приїжджали на велосипеді на роботу, отримали грошові бонуси.

Швеція

У Швеції близько 9% всіх поїздок припадають на велосипед. В середньому людина долає на велосипеді в день 0,7 кілометра. Велосипед у шведській родині такий же необхідний, як телевізор.

Німеччина

У Німеччині 9% поїздок відбуваються на велосипеді. В середньому людина долає на велосипеді в день 0,9 кілометра. Рідко можна побачити дорослого німця, який виріс без велосипеда або дитину, у якої немає велосипеда.

Данія

У Данії 18% поїздок відбуваються на велосипеді. В середньому людина долає на велосипеді в день 1,6 кілометра. У Копенгагені 37% громадян пересуваються на велосипеді щодня. Середня швидкість руху в місті становить 16 км/год для велосипедистів і 27 км/год для авто.

Нідерланди

У Нідерландах 27% поїздок відбувається на велосипеді, з них 25% - поїздки на роботу. В середньому людина долає на велосипеді в день 2,5 кілометра. Амстердам називають велосипедною столицею світу. В Нідерландах налічується 22 мільйони велосипедів на населення країни в 17 мільйонів чоловік.